Deputātam no nenotīrīta jumta gandrīz virsū uzkrīt ledus (257)

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

Rīgas domes opozīcijas deputātam Valdim Gavaram (PS) no kādas mājas jumta teju virsū uzkritis liels ledus blāķis. Viņam par pārsteigumu noskaidrojies, ka ēka ir Rīgas pašvaldības īpašums, bet domes izdotie normatīvie akti pašvaldībai neuzliek par pienākumu tīrīt tās jumtu.

Gandrīz aprok ledus

Gavars informēja, ka 4.janvārī viņam no ēkas R.Vāgnera ielā 5 teju virsū uzkritis liels ledus blāķis, turklāt apdraudot ne tikai viņu, bet arī citus gājējus tuvāko desmit metru attālumā. Deputāts uz notikuma vietu izsaucis Rīgas Pašvaldības policiju (RPP), lai nofotografētu jumtu, uz kura joprojām atradās lieli ledus blāķi, un noformētu apskates protokolu.

Kamēr policija ieradusies notikuma vietā - aptuveni divu minūšu laikā - no ēkas jumta nokrituši vēl daži lieli ledus gabali, stāstīja Gavars. Viņš uzrakstījis iesniegumu RPP Centra rajona pārvaldei, lai izskatītu notikušo un administratīvi sodītu ēkas īpašnieku par nenotīrītu jumtu.

Pašvaldības īpašums

Taču, kad domnieks saņēmis RPP atbildes vēstuli,

noskaidrojies, ka ēka R.Vāgnera ielā 5 ir administratīvā ēka un Rīgas pašvaldības īpašums, ko apsaimnieko pašvaldības SIA "Rīgas serviss".

Gavaru pārsteidz, ka domes izdotie Rīgas teritorijas kopšanas un būvju uzturēšanas noteikumi neattiecas uz pašvaldības uzņēmumiem un šie noteikumi neparedz pašvaldības SIA "Rīgas serviss" apsaimniekotās ēkas jumta attīrīšanu no sniega un ledus un lāsteku nolaušanu - noteikumi nosaka tikai veicamo tīrīšanu dzīvojamās mājās.

Citus soda - paši netīra

"Tas nozīmē, ka Rīgas pašvaldības kapitālsabiedrība SIA "Rīgas serviss", kuras pienākumos ietilpst pašvaldības īpašumu apsaimniekošana un kurai 2010.gada budžetā tika izmaksāta dotācija 600 000 latu apmērā, var neapsaimniekot savā pārziņā esošos īpašumus, apdraudot garāmgājēju dzīvību," secināja opozīcijas deputāts.

Gavars norādīja -

vēl nesen Rīgas domes priekšsēdētājs Nils Ušakovs (SC) preses konferencē medijus informēja, ka no pašvaldības ēku jumtiem notīrīts sniegs, aicinot domes labajam piemēram sekot apsaimniekotājus un iedzīvotājus,

pretējā gadījumā draudot ar bargiem sodiem.

Opozīcijas deputāti uzskata, ka "tas kārtējo reizi apliecina tikai to, ka domes priekšsēdētājs nezina, kas notiek viņa paša saimniecībā".

Komentāri (257)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu