DP nepārbaudīs skolotāja Rafaļska izteikumus par valsti (44)

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

Drošības policija nesāks pārbaudi par Rīgas 40.vidusskolas skolotāja Vladislava Rafaļska izteikumiem par to, ka viņš ir nelojāls pret Latvijas valsti, informēja Drošības policijā.

Ar iesniegumu Drošības policijā vērsās Nacionālās apvienības līdzpriekšsēdētājs Raivis Dzintars.

Drošības policijas priekšnieka palīdze Kristīne Apse-Krūmiņa aģentūrai BNS pastāstīja, ka iesnieguma izskatīšanas laikā netika konstatēts likumā paredzētais pamatojums, lai veiktu kriminālprocesuālo pārbaudi.

«Personas subjektīvā attieksme pret valsti, tostarp negatīva, nevar būt par pamatu krimināltiesiskas izvērtēšanas sākšanai,» informēja Apse-Krūmiņa.

Dzintars aicināja Drošības policiju izvērtēt, vai Rafaļska rīcība nav uzskatāma par valsts drošības apdraudējumu, «ņemot vērā arī šīs personas iepriekš paustos izteikumus un veiktās darbības, kas bijušas vērstas uz starpetniskās spriedzes palielināšanu Latvijā».

Drošības policija jau agrāk norādījusi, ka Rafaļskis tai ir zināma persona, viņš jau agrāk bija nonācis Drošības policijas redzeslokā kā krievu skolu aizstāvības štāba aktīvists.

Jau vēstīts, ka pretrunīgos vērtējumus guvis Rafaļska nesen paziņotais vienā no radiostacijām: «Esmu gatavs godīgi pateikt, ka esmu šai valstij nelojāls. Es šo režīmu vienkārši nicinu. Tas atgrūž arī manus bērnus un rada viņiem daudz problēmu.»

Izglītības kvalitātes valsts dienests Rīgas 40.vidusskolas vadībai, ņemot vērā Rafaļska izteikumus, uzdevis izvērtēt visu skolas skolotāju atbilstību Izglītības likumā noteiktajam, ka skolotājam cita starpā jāaudzina valsts patrioti. Rafaļski ieteikts atbrīvot no amata, taču lēmumu par to var pieņemt tikai skola.

Komentāri (44)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu