Latvijai 95. Kartes kontūru skrējiens, 95 km vairākos apļos. (1)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Valsts svētki beigušies, taču daudziem to kādu brīdi vēl būs patīkamā atmiņā. Šajā dienā notika ne tikai svinīgā militārā parāde, valsts amatpersonu uzrunas, svētki pašu mājās, bet arī īpaša skriešana.

Kopā šajā pasākumā piedalījās ap 90 skrējējiem un katrs noskrēja vismaz 27km pa Latvijas kontūru. Daži noskrēja 95km. Apkārt mini Latvijai kopā vai atsevišķi, vai tikai veicot kādu daļiņu no tuvējas robežas veica vairāk kā 50 skrējēju. Tādējādi kopsummā vairākas reizes pieveicot arī visu lielo Latvijas robežu.

Viss sākās ar ideju par simbolisku pasākumu 18.novembrī par godu mūsu valsts 95. dzimšanas dienai. Laikam ritot sazīmēta karte Latvijas karte Rīgas robežās un izvēlēts jauns datums 17.novembris, lai nepārklājās ar citiem svētku pasākumiem un skrējieniem, raksta pasākuma organizatori.

Skrējienā piedalījās arī Mareks Galinovskis, kurš savā facebook kontā raksta: «Ikdienā un jo īpaši Valsts svētkos - esi ar un par savu Dzimteni, godini to, svini, priecājies, atceries un cieni.»

«Vai strādā valsts darbu, vai esi uzņēmējs, pensionārs vai students, mājsaimniece vai vēl tikai bērns - izrādi cieņu un rādi piemēru līdzās esošajiem un garāmgājējiem, sev un nākamām paaudzēm... Sūdzēties un gausties ir viegli, darīt - vajag iekšas. Lielu Valsti un Lielo cieņu veido mazi darbi - viens pie otra, ķieģelis pie ķieģelīša - tie veido mūsu dzīvi. Esi lielākais nodokļu maksātājs reģionā vai adi zeķes ieslodzītajiem, esi zinātnieks vai mākslinieks ar vārdu Eiropā vai cep lauku kūkas svinībām, audzē liellopus vai pārdod idejas - dari to kā Latvietis, kā Latvijai piederīgais. Šodien bija patiess prieks un gods piedalīties cieņas skrējienā - Latvijai 95!» - šādi savu valsti uzrunā Galinovskis.

Foto: Publicitātes foto
Foto: Publicitātes foto
Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu