Saeimas komisija vērtēs jauna starptautiska televīzijas kanāla veidošanu

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Saeimas Cilvēktiesību un sabiedrisko lietu komisija 23.aprīlī diskutēs par jauna starptautiska televīzijas kanāla iespējamo veidošanu, liecina komisijas darba kārtība.

Ideju par kopīgu kanālu krievu valodā virza Latvijas Televīzijas (LTV) valdes priekšsēdētājs Ivars Belte, kurš atzinis, ka integrācija uz latviešu valodas bāzes ne visai labi funkcionē, bet krievvalodīgā auditorija ir tiesīga saņemt informāciju, kuru finansētu valsts. LTV vadītāja pirmās aplēses liecina, ka šāda kanāla satura izmaksas varētu būt divi miljoni eiro gadā, ko trīs Baltijas valstis varētu dalīt savā vidū.

Saeimas Cilvēktiesību un sabiedrisko lietu komisijas vadītāja Ināra Mūrniece (Nacionālā apvienība) iepriekš aģentūrai BNS atzina, ka ideja par vienota Baltijas kanāla izveidi ir ļoti interesanta, bet ir nepieciešama plašāka informācija, lai atbildētu uz jautājumu, vai kanālu varētu finansēt no valsts budžeta.

«Es nesaku nē [vai kanālu krievu valodā varētu finansēt no valsts budžeta], es gribētu saprast, kāds ir plāns. Ja doma, ka arī no Latvijas budžeta, manā skatījumā informācija būtu jānodrošina arī latviešu valodā. Bet konceptuāli ideja man ļoti patīk,» aģentūrai BNS komentēja Mūrniece, kuras vadītā komisija atbild par mediju politiku.

Viņa atsaucās uz igauņu ekspertu, kas minējis, ka, iespējams, kanālu krievu valodā varētu finansēt no Eiropas Komisijas līdzekļiem.

«Ideja ir pieteikta dažos teikumos, varbūt ir jāpaiet laikam, lai dabūtu tiešām tos vislabākos risinājumus, bet ideja ir ļoti atbalstāma un virzāma,» viņa uzsvēra.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu