Cilvēktirdzniecības upuru vidējais vecums ir 26 gadi

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Cilvēktirdzniecību upuru vidējais vecums ir 26 gadi, liecina nevalstiskā organizācija «Patvērums «Drošā māja»» dati.

Sociālās rehabilitācijas pakalpojumi šā gada astoņos mēnešos sniegti 29 personām, no tiem trīs ir vīrieši, bet 26 sievietes, no tām 12 valsts programmā iekļautas 2013.gadā, bet 17 – 2014.gadā. 20 personas ir cietušas no fiktīvām laulībām, astoņas no piespiedu darba, viena persona - no seksuālas ekspluatācijas. Upuru vidējais vecums ir 26 gadi.

Nevalstiskā organizācija šogad ir reģistrējusi 140 gadījumus, kad cilvēki vērsušies pēc konsultācijām saistībā ar cilvēktirdzniecību.

No tiem 41 reize informācija sniegta par fiktīvām laulībām, 11 par piespiedu darbu, trīs par seksuālās ekspluatācijas gadījumiem. Skaidrojoša informācija sniegta 85 reizes. Visbiežāk par gadījumiem ziņojusi pati persona – 86 reizes, cita persona vai organizācija – 48 reizes, sešos gadījumos ziņojušas vēstniecības.

Visbiežāk – 137 reizes - iedzīvotāji izvēlējušies informāciju sniegt vai iegūt zvanot uz uzticības tālruni cilvēktirdzniecības mazināšanai, savukārt trīs gadījumos informācija sniegta elektroniski.

18.oktobri Eiropas Savienībā un Latvijā atzīmēs kā Pretcilvēktirdzniecības dienu. Mēnesi pirms Latvijā uzsāktas dažādas aktivitātes.

Patvērums «Drošā māja» informē, ka Pretcilvēktirdzniecības mēnesī sadarbībā ar Rīgas domes Labklājības departamentu un Rīgas sabiedriskās kārtības uzturēšanas fondu, notiks arī sociālo darbinieku un speciālistu apmācības par cilvēktirdzniecības novēršanu.

Ar mērķi mazināt cilvēktirdzniecību, oktobrī ieplānota Tiesībsarga biroja rīkota sabiedrības informēšanas kampaņa.

Iekšlietu ministrija sadarbībā ar ASV vēstniecību Rīgā, Tiesnešu mācību centru, Tiesu administrāciju, Ģenerālprokuratūru un Tieslietu ministriju organizēs apmācību semināru par cilvēku tirdzniecības lietu kriminālvajāšanu un tiesvedību. Apmācības tiks piedāvātas kopumā 65 personām - policistiem, prokuroriem, tiesnešiem un nevalstiskā sektora pārstāvjiem, kas nodrošina palīdzību cilvēktirdzniecības upuriem. Kā vieslektori šajās apmācībās piedalīsies ASV Federālās tiesas tiesnese Virdžīnija M.Kendalla (Virginia M. Kendall) un federālais prokurors Daniels H.Veiss (Daniel H.Weiss).

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu