"Kalkūnos" pārbijušies pēc saniknotā Kiviča zvana (1)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Valsts sociālās aprūpes centra „Kalkūni” vadība sola vērties policijā un tiesāties pret mūziķi Andri Kiviču. Pēc novārdzinātā zēna Vika lietas publiskošanas plašsaziņas līdzekļos, Kivičs esot piezvanījis uz šo centru un lietvedei draudējis visus „Kalkūnos” iznīcināt, tā šo otrdien vēstīja LNT raidījums „Tautas balss”.

Kivičs "ārdījies" sarunā ar "Kalkūnu" lietvedi

Patlaban no amata atstādinātā Daugavils novada Valsts sociālās aprūpes centra (VSAC) „Kalkūni” vadītāja Skaidrīte Kazanova informēja, ka pēc mūziķa Andra Kiviča zvana centra lietvedei pat nācies sniegt medicīnisko palīdzību. Pie tam vadība esot spiesta rakstīt ziņojumu policijai.

Mūziķis Andris Kivičs esot piezvanījis uz „Kalkūniem” un „piecas minūtes ārdījies pa telefonu”. Kazanova tikai nevarēja garantēt to, ka tas patiesi bijis Kivičs, bet, pēc viņas domām, to noskaidrot esot policijas kompetencē.

Uz jautājumu, ar ko tieši mūziķis draudējis, Kazanova atteica:

„Iznīcinās visus, tiks paņemts metāla stienis vai kas, un gāzīs visiem pa galvu, un „Kalkūnus” nolīdzinās.”

Sazinoties ar Kiviču, „Tautas balss” pārliecinājās, ka mūziķis patiesi bija zvanījis uz šo aprūpes centru, jo bijis šokēts par tajā notiekošo.

Kivičs: Es nedraudēju!

Kivičs pastāstīja, ka bija lasījis ziņu par novārdzināto bērnu-invalīdu Viku „Kalkūnos” un šis stāsts esot „baigi paķēris uz emocijām”, tādēļ pēc tam viņš zvanījis uz centru un gribējis runāt ar vadību. Lietvede esot atteikusies savienot ar vadītāju, un tas mūziķi vēl vairāk esot sadusmojis.

„Nē, es nedraudēju. Es teicu, ka darīšu visu iespējamo, lai visi cilvēki, kas tajā lietā iesaistīti, nekad mūžā vairs tur nestrādātu.

Ar fizisku izrēķināšanos neesmu draudējis, tikai teicu, ka darīšu visu iespējamo, ņemot vērā paziņu loku un draugus mūziķus, lai šī lieta neapklustu,”

intervijā „Tautas balsij” savu nostāju pauda Kivičs.

Aizskārusi attieksme pret Viku

Kivičs norādīja, ka ne reizi vien ar mūziķi Gunāru Kalniņu esot muzicējuši līdzīgos aprūpes centros, kur bērni nespēj par sevi parūpēties paši un nespēj neko izstāstīt. Tādēļ stāsts par Viku mūziķi esot „šausmīgi aizskāris”.

„Uz kauliem vispār nav ādas virsū - tas cilvēks ir mērdēts badā. Tas notiek 2011.gadā, brīvā Latvijā, valsts iestādē! Tur vēl kādi jautājumi vispār kādam vēl ir? Tas ir tas drausmīgais noziegums,

ka cilvēks netiek kopts, jo zina, ka viņš nevar pasūdzēties,” sacīja Kivičs.

Kā vēstīja raidījums, mūziķi visvairāk saniknojis tas, ka „Kalkūnu” personāls pret Viku izturējies kā jau pret „norakstītu” cilvēku. Kivičs uzskata, ka zēnam izgulējumi radušies tieši no nekopšanas. Tie liecinot, ka bērns ļoti ilgstoši neesot kopts.

Notikušais "Kalkūnos" - ļaunuma piemērs

„Ja ar manu bērnu kas tamlīdzīgs būtu, tad es momentā pielaistu mājai uguni un norautu galvas! Tie ir ļauni cilvēki!

Uzskatu, ka tas ir tipisks, spilgts ļaunuma piemērs mūsdienu Latvijā. Totāla vienaldzība, ļaunums pret cilvēku, kas nevar pats sev palīdzēt,” pārliecināts ir mūziķis.

Lai arī „Kalkūnu” vadība Kivičam sola tiesas darbus, mūziķis stingri paliekot pie savas nostājas, ka darīšot visu, lai vainīgie tiktu sodīti. Kivičs piebilda: „Kāpēc mums tagad būtu jātēlo diplomātija, iecietība, inteliģence un tā tālāk? Nosauksim lietas īstajos vārdos: tas ir absolūts, drausmīgs ļaunums, pie tam tur pārsvarā strādā sievietes.”

Kivičs organizēs protesta koncertu

Mūziķis vēlas, lai šis gadījums ar Viku nepazūd no sabiedrības redzesloka. Viņš pieļauj, ka tāds neesot vienīgais. „Tā ir sistēma, kas piekopta ilgu gadu garumā,” norādīja Kivičs.

Mūziķis uzskata, ka vainīgās personas jāatstādina un jāsoda ar cietumsodu.

„Uzskatu, ka tie ir cilvēki, kas reāli jāizolē no sabiedrības,” viņš teica.

„Tautas balss” informēja, ka Kivičs jau tuvākajā laikā plāno organizēt protesta koncertu, lai vērstos pret notiekošo „Kalkūnos”. Mūziķis atgādināja, ka savu nostāju demonstrēs nevis ar dūrēm, bet gan ar mūziku.

Skatīt pievienoto video.

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu