Kibernoziedznieki izmanto ievainojamas tiešsaistes vietnes, lai uzbruktu apmeklētāju ierīcēm

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

Izmantojot ievainojamas tiešsaistes vietnes, kas uzturētas uz novecojušas satura vadības sistēmas versijas, kibernoziedznieki uzbrukuši apmeklētāju ierīcēm, teikts informācijas tehnoloģiju (IT) drošības incidentu novēršanas institūcijas «Cert.lv» pārskatā par nedēļas drošības incidentiem.

Kā norāda «Cert.lv» eksperti, ar jaunu sparu tiek izplatīts tā saucamais «FakejQuery» trojāns, kas pazīstams jau vairākus gadus, un šoreiz uzbrucēji ir identificējuši arī vairākas ».lv» domēnu zonā esošas ievainojamas vietnes, kas uzturētas uz novecojušas satura vadības sistēmas versijas, un izmantojuši tās kā platformu uzbrukumiem.

Inficētās vietnes ir apzinātas, un «Cert.lv» koordinē incidentu risināšanu.

Informācijas tehnoloģiju drošības incidentu novēršanas institūcija «Cert.lv» ir Latvijas Universitātes Matemātikas un informātikas institūta struktūrvienība, kuras uzdevumi ir uzturēt vienotu elektroniskās informācijas telpā notiekošo darbību atainojumu, sniegt atbalstu informācijas tehnoloģiju drošības incidentu novēršanā vai koordinēt to novēršanu Latvijas IP adrešu apgabalos un ».lv» domēna vārdu zonā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu