Piemēro naudassodu «Google» par privātuma pārkāpumiem

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/SCANPIX

Vācijas varasiestādes pirmdien paziņoja, ka piemērojušas naudassodu interneta gigantam «Google», kas, realizējot «Street View» kartes projektu, pretlikumīgi ievācis ievērojamu apjomu privātu datu, tostarp e-pastus, paroles un fotogrāfijas.

Datu aizsardzības birojs Hamburgā norādīja, ka kompānijai piemērojis soda naudu 145 000 eiro (101 906 latu) apmērā par privātuma pārkāpumiem.

Birojs konstatējis, ka laikā, kad speciāli aprīkotas «Google» automašīnas no 2008.gada līdz 2010.gadam «Street View» projekta ietvaros veica pilsētas fotouzņēmumus, tās ievākušas arī datus no neaizsargātiem bezvadu tīkliem.

«Ievāktā informācija ietver ievērojamu apjomu dažādas kvalitātes privātu datu. Piemēram, e-pastus, paroles, fotogrāfijas un čatu sarakstes,» vēsta datu aizsardzības birojs.

«Es uzskatu, ka šis gadījums ir viens no vēsturē lielākajiem zināmajiem datu aizsardzības pārkāpumiem,» uzsvēra biroja vadītājs Johaness Kaspars.

Tāpat birojs licis «Google», kas sadarbojās izmeklēšanā, nekavējoties šos datus izdzēst.

Kaspars pauda sašutumu, ka Vācijas likumdošanas dēļ viņa vadītais birojs nav spējis kompānijai piemērot krietni lielāku naudassodu, piebilstot, ka maksimālais sods par netīšu pārkāpumu ir 150 000 eiro.

«Google» jau iepriekš norādīja, ka pieļāvusi kļūdu, kuras dēļ «Street View» automašīnas ievāca informācijas druskas, kas ir nederīgas un nav tikušas izpētītas.

Kompānija piebilda, ka tā šos datus jau izdzēsusi.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu