Saūda Arābija pauž gatavību palielināt naftas ieguvi tirgus līdzsvarošanai

LETA/AFP
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AP/Scanpix

Saūda Arābija otrdien paziņoja, ka ir gatava izmantot savu rezerves jēlnaftas ieguves jaudu, kas tiek lēsta aptuveni divu miljonu barelu apmērā, lai līdzsvarotu globālo naftas tirgu.

«Valsts ir gatava pēc nepieciešamības izmantot savu rezerves ieguves jaudu, lai reaģētu uz jebkādām nākotnes izmaiņām attiecībā uz piegādēm un pieprasījumu,» teikts Saūda Arābijas paziņojumā, valstij norādot, ka tā koordinēs šo lēmumu ar citām naftas ražotājvalstīm.

Saūda Arābijai, kas iegūst aptuveni desmit miljonus barelu naftas dienā, ir pasaulē lielākā rezerves jēlnaftas ieguves jauda un ir vienīgā valsts, kas tirgū spēj nodrošināt ievērojamas piegādes.

Šāds paziņojums izplatīts pēc tam, kad ASV prezidents Donalds Tramps sestdien pavēstīja, ka Saūda Arābijas karalis Salmans telefonsarunā atsaucies viņa pamudinājumam kāpināt naftas ieguvi.

Tikmēr vairāk kā pirms nedēļas Naftas eksportētājvalstu organizācijas OPEC dalībvalstis jau vienojās tirgus stabilizācijas nolūkā paaugstināt jēlnaftas ieguvi par vienu miljonu barelu dienā, sadalot šo apjomu starp dalībvalstīm.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu