Jauna elpa koka kastēm - pagatavo no tām kičīgas mēbeles

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Pexels

Koka kastēm vienmēr ir bijis kāds praktisks lietojums - daži tās izmanto dārzeņu vai ievārījumu burku uzglabāšanai pagrabos, bet citi šīs kastes sadala detaļās un izmanto kā malku ziemas spelgonī. Taču kas to būtu domājis - no koka kastēm var pagatavot patiesi pievilcīgas un lietderīgas mēbeles.

Lai gan koka kastes pašas par sevi neizskatās pārāk dekoratīvi un dažos gadījumos var pat vairāk bojāt interjeru nekā to akcentēt, tomēr pēc pavisam nelielām transformācijām koka kastes var pārtapt par noderīgu un dekoratīvu mēbeli.

No četrām lielāka izmēra kastēm pagatavo stilīgu dārza vai kafijas galdiņu, kas funkcionēs gan kā plaukts dārza vai viesistabas piederumiem, gan arī kafijas galdiņš.

Izmanto līdzīgu koka kastīšu izkārtojuma shēmu kā augstāk esošajā attēlā un īsā laikā uzmeistaro noderīgu un pievilcīgu grāmatu plauktu, kas iederēsies gan lauku mājā, gan arī pilsētas dzīvoklī.

Saliekot dažas kastes vienu virs otras, sanāks lietderīgs vannasistabas vai vai viesistabas plauktiņš.

Jaunāko ģimenes locekļu rotaļlietām lieliski noderēs mantu kaste - izgatavo kastes vāku, piestiprini eņģes, virvītes un nokrāso kasti bērna iecienītākajā krāsā. Starp citu - šādu mantu kasti vari izmantot bērnu smilšu rotaļlietām, kuras nemitīgi ir izmētātas pa visu pagalmu.

Pārgriez kasti uz pusēm un piestiprini to pie sienas tā, lai atvērtā puse būtu vērsta pret sienu - tā iegūsi atraktīvu žurnālu un grāmatu plauktu, kas lieti noderēs bērnistabā vai viesistabā.

No koka kastēm pagatavo gultiņu un mantu kasti kucēnam. Šāds rokdarbu projekts būs gan ekonomisks, neprasīs lielas pūles, kā arī tā nebūs liela bēda, ja kucēns savu gultiņu vai mantu kasti kādā brīdī izdomās saplosīt.

Puķu un augu mīļotāji no koka kastēm stundas laikā var uzmeistarot šiku puķupodu plauktiņu, ko piestiprināt pie lauku mājas vai klēts ārējās sienas vai piemontēt plauktiņam kājas un novietot to terases saulainākajā nostūrī.

No dažām kastēm izgatavo pavisam vienkāršu, bet elegantu apavu skapīti un soliņu vienā. Pielāgo apavu plauktiņu verandas vai koridora interjeram un nokrāso kastes sev iecienītā tonī.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X

Tēmas

Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu