«Lidl» attīstītājs Rīgā iesniedzis četras būvniecības ieceres

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/SCANPIX

SIA «MMS Property Solutions», kas ir atbildīga par veikalu ķēdes «Lidl» ienākšanu Latvijā, iesniegusi būvniecības ieceres kopumā četrās adresēs Rīgā, apstiprināja Rīgas pilsētas būvvaldes pārstāvis Edgars Butāns.

Intervijā «Radio SWH» Rīgas domes priekšsēdētāja vietnieks Andris Ameriks (GKR) iepriekš paziņoja, ka neoficiāli ir zināms, ka «Lidl» veikala atrašanās vietas Rīgā varētu būt piecas - Dzelzavas, Lubānas, Sergeja Eizenšteina, Anniņmuižas ielā un Anniņmuižas bulvārī. Būvvaldē patlaban saskaņoti gan esot tikai divi projekti - Dzelzavas ielā 75b un Anniņmuižas ielā 8A.

Butāns aģentūrai LETA paskaidroja, ka, saņemot būvprojektu iesniegumus, to iesniedzējam nav jānorāda, kāda zīmola veikals tur tiks būvēts. «Mēs nezinām, vai, apstiprinot konkrētu projektu par tirdzniecības vietas būvniecību, tajā tiks izvietots «Rimi», «Lidl» vai kāds cits veikals. Līdz ar to konkrēti pateikt, kur šie veikali būs, mēs arī nevaram,» sacīja Butāns.

Pēc būvvaldes rīcībā esošās informācijas, SIA «MMS Property Solutions» ir iesniedzis būvniecības ieceres kopumā četrās adresēs - Dzelzavas ielā 75B, zemes platībā Ulbrokas ielā, Sergeja Eizenšteina ielā 81 un Anniņmuižas ielā 8A.

Aģentūrai LETA neizdevās no «MMS Property Solutions» uzzināt detalizētāku informāciju par tās būvniecības iecerēm. Zvanot uz kompānijas norādīto tālruni, aģentūrai LETA atbildēja grāmatvedības firma, kurā norādīja, ka tās rīcībā nav «MMS Property Solutions» valdes priekšsēdētāja Mārtiņa Sprūdža kontaktu vai citas kompānijas kontaktinformācijas. Uz jautājumu, kā sazināties ar «MMS Property Solutions», grāmatvedības firmā rosināja mēģināt rakstīt vēstuli uz kompānijas juridisko adresi un sūtīt to pa pastu.

Kā liecina būvvaldes būvatļauju meklētājā pieejamā informācija, uzņēmums saņēmis apstiprinājumu arī veikt Dzelzavas ielas-Ilūkstes ielas ceļu mezgla un apgriešanās vietu pārbūvi.

Kā vēsta laikraksts «Neatkarīgā Rīta Avīze», pērn 20.jūlijā šim uzņēmumam tirdzniecības vietas būvatļauja izsniegta arī adresē Anniņmuižas bulvārī 77.

Laikraksts vēsta, ka «MMS Property Solutions» iegādājies zemesgabalu arī Liepājā un uzņēmuma pārstāvji interesi par attīstību izrādījuši arī Jūrmalas pašvaldībai, taču konkrēti plāni ar to saskaņoti neesot.

«MMS Property Solutions» īpašnieks ir Vācijas uzņēmums «CE - Beteiligungs-GmbH», kam pieder arī «Lidl Lietuva» un likvidētā SIA «Lidl Latvija».

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu