Matiss: ASV saglabās pašreizējo karavīru skaitu Korejas pussalā

LETA/AP
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Manuel Balce Ceneta / TT NYHETSBYRÅN

ASV aizsardzības ministrs Džims Matiss apliecinājis savam Dienvidkorejas kolēģim, ka ASV saglabās pašreizējo karavīru skaitu Korejas pussalā.

Matiss ceturtdien vizītes laikā Seulā Dienvidkorejas aizsardzības ministram Sonam Jonmu paziņoja, ka ASV saistības pret Dienvidkoreju saglabājas nesatricināmas.

Matiss tikās ar Sonu īsā vizītē Seulā ceļā no Ķīnas uz Japānu.

Dienvidkorejā ir dislocēti aptuveni 28 500 ASV karavīri, kas regulāri rīko kopīgus manevrus ar Dienvidkorejas armiju.

Phenjana parasti reaģē ļoti asi uz šiem manevriem. Pērn pēc šīm mācībām Ziemeļkoreja izšāva divas ballistiskās raķetes pār Japānu, izraisot globālu satraukumu.

Šomēnes pēc sava vēsturiskā samita ar Ziemeļkorejas līderi Kimu Čenunu ASV prezidents Donalds Tramps negaidīti paziņoja, ka ASV apturēs «kara spēles» ar savu sabiedroto Dienvidkoreju, bet neatklāja, tieši kad kopīgo militāro manevru iesaldēšana sāksies.

Tramps arī nosauca šos manevrus par «provokatīviem», kā tos raksturojusi Ziemeļkoreja.

Pentagons pagājušajā piektdienā paziņoja, ka ASV un Dienvidkoreja ir vienojušās atlikt uz nenoteiktu laiku divas jūras kājnieku apmaiņas programmas mācības, lai atbalstītu diplomātiskās sarunas ar Ziemeļkoreju.

Vēl pirms tam ASV un Dienvidkoreja bija paziņojušas, ka atliek augustā plānotos kopīgos divu nedēļu militāros manevrus «Ulchi Freedom Guardian», uz kuriem Ziemeļkoreja parasti reaģē ļoti asi, uzskatot tos par uzbrukuma mēģinājumu.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu