Vērtīgi ieteikumi, kā mājokli padarīt gaišāku

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Sedes

To, ka lieli logi un balta iekšējā apdare mājokli padara gaišāku, zina daudzi. Bet tie nebūt nav vienīgie triki, kas jāievēro, lai telpu piepildītu ar gaismu. Nekustamo īpašumu sludinājumu portāls City24.lv sniedz vērā ņemamus ieteikumus, kā, neieguldot daudz laika un finanšu līdzekļu, dzīvesvietu padarīt saulaināku un gaišāku.

Iegūsti gaismu no jumta logiem

Dabīgais apgaismojums, kas telpā iekļūst caur jumta logiem, ir spilgtāks nekā no parastajiem logiem, tāpēc, ja pastāv opcija tos uzstādīt – nevilcinies. Tāpat papildu gaismu telpā var iegūt ar gaišas krāsas mēbeļu izvēli, kas ir ar nelielu spīduma efektu.

Foto: Xcelsior

Izvēlies grīdai baltu krāsu

Nav noslēpums, ka balti griesti telpu padara augstāku, bet baltas sienas – plašāku. Pievieno šim komplektam baltu grīdu un iegūsi maksimāli gaišu efektu. Oriģināls un maciņam tīkams risinājums būs krāsota dēļu grīda, kas veidos izteiksmīgu faktūru.

Foto: Laterna Magica valgustussalong

Dod priekšroku lieliem spoguļiem

Arī spoguļu stratēģiski pareiza novietošana telpā palīdz radīt vairāk gaismas. Dod priekšroku tādiem, kas stiepjas no grīdas līdz pat griestiem vai no vienas sienas līdz otrai. Un visveiksmīgākais risinājums ir novietot spoguļus blakus logiem, nevis pretstatā tiem.

Foto: Xcelsior

Iegādājies zemākas mēbeles

Viens no iemesliem, kādēļ telpa var izskatīties smagnēja, ir apjomīgu mēbeļu izvēle. Tās būtiski traucē istabā ieplūst gaismai, tādēļ labāk iegādājies nelielas un zemas mēbeles, kas telpu padarīs arī krietni izteiksmīgāku.

Foto: INNOVATION

Sienām izmanto metāla apdari

Spilgtuma efektu dzīvesvietā palīdzēs radīt gaišos toņos krāsotas sienas ar metāla apdari. Metāls atspoguļo gaismu un liek tai spīdēt. Ja tomēr esi vairāk tumšu un spilgtu krāsu cienītājs, tad izvēlies samta, zīda vai satīna materiāla mēbeles, kas burtiski spīd tumsā.

Foto: Sedes
KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu