«Baltic International Bank» valdes priekšsēdētāja amatā iecelts Viktors Bolbats

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Paula Čurkste / LETA

«Baltic International Bank» valdes priekšsēdētāja amatā iecelts līdzšinējais valdes priekšsēdētāja vietnieks Viktors Bolbats, pavēstīja bankā.

Vienlaikus bankā informēja, ka «Baltic International Bank» valdes locekļa amatā iecelts līdzšinējais bankas Klientu apkalpošanas pārvaldes vadītājs Guntars Reidzāns.

«Latvijas finanšu sektors pašlaik atrodas pārmaiņu periodā, un jebkuras bankas veiksmīgas darbības pamatā ir ilgtermiņa biznesa skatījums, kvalitatīvs klientu portfelis, gatavība veikt nepieciešamos riska samazināšanas pasākumus, un, protams, profesionāla un enerģiska komanda. «Baltic International Bank» jaunu, uz kapitāla pārvaldīšanas un ilgtspējīgām investīcijām balstītu, biznesa stratēģiju pieņēma un sāka īstenot jau 2016.gada nogalē,» sacīja Bolbats.

Tāpat viņš norādīja, ka līdz šim banka ir īstenojusi būtisku mērķa tirgu diversifikāciju, un tas atspoguļojas arī klientu portfeļa ģeogrāfijā - 23% bankas klientu ir no Latvijas, bet vairāk nekā 45% pārstāv Rietumeiropas valstis. «Esmu pārliecināts, ka arī turpmāk, veicot valdes priekšsēdētāja pienākumus, kopā ar bankas komandu spēsim tālāk paplašināt «Baltic International Bank» darbu esošajos un jaunajos mērķa tirgos, un šajā darbā būtisku ieguldījumu sniegs arī jaunais bankas valdes loceklis,» teica Bolbats.

Bankā norādīja, ka Bolbats sāka darbu «Baltic International Bank» 2017.gada septembrī, veicot valdes priekšsēdētājas padomnieka pienākumus. 2017.gada novembrī Bolbats kļuva par bankas valdes locekli, savukārt 2018.gada sākumā Bolbats sāka pildīt valdes priekšsēdētāja vietnieka pienākumus.

Savukārt Reidzāns darbu «Baltic International Bank» sāka 2017.gada oktobrī. Iepriekšējā viņš strādājis «Swedbank» un «GE Money Bank».

Tādējādi «Baltic International Bank» valdē šobrīd ir pieci cilvēki - Bolbats, Reidzāns, Alons Nodelmans, Bogdans Andruščenko un Anda Saukāne.

Pēc aktīvu apmēra «Baltic International Bank» 2018.gada marta beigās bija 11.lielākā banka Latvijā, liecina Latvijas Komercbanku asociācijas dati. Bankas lielākie īpašnieki ir Valērijs Belokoņs (69,9%) un Vilorijs Belokoņs (30,05%).

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu