Par sadursmēm ar dzīvniekiem apdrošinātājam janvārī pieteiktas atlīdzības € 98 500 apmērā

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Patrick Pleul / DPA

Risku apdrošināšanas kompānijā «Balta», kas ietilpst PZU grupā, janvārī par transportlīdzekļu bojājumiem, kas radušies sadursmēs ar dzīvniekiem, pieteiktas atlīdzības 98 500 eiro apmērā, pavēstīja kompānijas pārstāvji.

Tostarp visbiežāk jeb 55% negadījumu bijušas iesaistītas stirnas. Janvārī apdrošināšanas kompānija reģistrējusi transportlīdzekļu sadursmes arī ar aļņiem, briežiem, mežacūkām, lapsām, jenotsuņiem, āpšiem, zaķiem, suņiem, kaķiem un putniem.

«Ziemā autovadītājiem jābūt īpaši uzmanīgiem, jo braukšanu un spēkrata vadāmību būtiski apgrūtina tumšais laiks un mainīgie laika apstākļi, kas pagarina bremzēšanas ceļa garumu, kā arī dzīvnieki, kas negaidīti var izskriet uz braucamās daļas. Jāpiesargās ne tikai no lielajiem meža zvēriem, bet arī no mazākiem, kuri visbiežāk netiek pamanīti līdz pat avārijas brīdim. Arī mazāka izmēra dzīvnieki var nodarīt būtiskus bojājumus transportlīdzeklim, īpaši, ja tas brauc lielā ātrumā,» sacīja «Baltas» Transporta produktu un risku parakstīšanas pārvaldes vadītājs, galvenais risku parakstītājs Kristaps Liecinieks.

Tostarp viņš piebilda, ka starp šogad janvārī pieteiktajām atlīdzībām ir arī negadījums, kurā automašīnai pamatīgi bojāts buferis, restes un motora pārsegs pēc sadursmes ar zaķi.

2017.gadā par transportlīdzekļu bojājumiem, kas gūti negadījumos ar dzīvniekiem, «Balta» atlīdzībās izmaksāja gandrīz 1,5 miljonus eiro, kas ir par 5,8% mazāk nekā 2016.gadā.

Neatkarīgi no tā, vai notikusi transportlīdzekļa sadursme ar savvaļas dzīvnieku vai mājdzīvnieku, par notikušo ir jāziņo policijai, zvanot uz 112, un notikuma vietu atstāt nedrīkst. Policija par notikušo informēs attiecīgos dienestus, kas nepieciešamības gadījumā sniegs dzīvniekam palīdzību.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu