Sāk īstenot miljonu eiro vērtu projektu kokmateriālu eksporta uz Ķīnu sekmēšanai

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Čīka/LETA

Latvijas Tirdzniecības un rūpniecības kamera (LTRK) kopā ar partneriem no Igaunijas un Somijas sākusi īstenot Eiropas Savienības līdzfinansētu projektu «LEF Network to China» ar mērķi veicināt augstas pievienotās vērtības kokmateriālu izstrādājumu eksportu uz Ķīnu, informēja LTRK.

Projekts tiks realizēts no šī gada līdz pat 2021.gada pavasarim, investējot vairāk nekā vienu miljonu eiro. Tā sadarbības partneri ir LTRK, Latvijas Koka būvniecības klasteris, Igaunijas Tirdzniecības un rūpniecības kamera, Igaunijas Koka māju asociācija, «Satakunta University of Applied Sciences» (Somija).

«Pirms projekta uzsākšanas tika identificēta problēma, ka pašreiz koka kā izejmateriāla eksports uz Ķīnu arvien pieaug, taču tā izstrādājumiem ar augstu pievienoto vērtību vēl arvien ir liels attīstības potenciāls. Ņemot vērā šī tirgus specifiku,» teica projekta vadītāja Līga Sičeva, norādot, ka Ķīnas tirgus ir ļoti specifisks ar savām tradīcijām un LTRK vēlas palīdzēt uzņēmumiem atrast labākos partnerus, lai veicinātu eksportu un ilgtermiņa sadarbību.

«LEF Network to China» mērķis ir trīs gadu laikā, caur fokusētu pieeju, palīdzēt septiņiem uzņēmumiem no Latvijas, septiņiem no Igaunijas un pieciem no Somijas atrast sadarbības partnerus, noslēdzot līgumus un uzsākot eksportu. Lai to panāktu projekts paredz īstenot «Eksporta attīstības programmu», kurā ir ietverts konkrētā tirgus izpēte, fokusējoties uz nevis visu valsti, bet atsevišķiem reģioniem, izstrādāt mārketinga plānus uzņēmumiem, izveidot mājas lapu kā platformu angļu un ķīniešu valodās ar vismaz 80 uzņēmumu profiliem, kā arī organizēt tirdzniecības misijas un specializētu izstāžu apmeklēšanu, veidojot kopīgus atraktīvus stendus.

«Mēs ticam, ka ne tikai kokam kā izejmateriālam, bet jau gatavām mēbelēm, koka mājām un citiem izstrādājumiem Ķīnas tirgū ir potenciāls, galvenais atrast pareizo pieeju, lai mērķi tiktu sasniegti,» teica Sičeva.

Projekts tiek realizēts programmas «Interreg Central Baltic» ietvaros, kā mērķis ir attīstīt reģiona konkurētspējīgu ekonomiku, veicinot jaunu tirgu apgūšanu un eksportu.

LTRK ir politiski neitrāla uzņēmēju biedrība, kurā apvienojušies visu Latvijas reģionu un tautsaimniecības nozaru mikro, mazie, vidējie un lielie uzņēmumi. LTRK pārstāv savu biedru - uzņēmēju intereses valsts un pašvaldību institūcijās, cīnoties par labāku biznesa vidi, kā sniedz praktisku atbalstu saviem biedriem, palīdzot celt uzņēmumu konkurētspēju, kā arī atrast jaunus sadarbības partnerus Latvijā un ārvalstīs.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu