Latvija nosoda Sīrijas lēmumu atzīt Abhāziju un Dienvidosetiju par neatkarīgām valstīm

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Lūka / LETA

Latvijas Ārlietu ministrija (ĀM) nosoda Sīrijas lēmumu atzīt Gruzijas reģionus Abhāziju un Dienvidosetiju par neatkarīgām valstīm, informēja ĀM.

«Latvija konsekventi pauž stingru atbalstu Gruzijas suverenitātei un teritoriālajai vienotībai un uzskata Abhāzijas un Dienvidosetijas reģionus par neatņemamām Gruzijas teritorijas sastāvdaļām,» paziņojumā skaidroja ĀM.

Vienlaikus ministrija aicinām konfliktā iesaistītās puses konstruktīvi sadarboties Ženēvas sarunās par konflikta noregulējumu.

Sīrija otrdien lēma atzīt Gruzijas reģionus Abhāziju un Dienvidosetiju par neatkarīgām valstīm.

Abhāzija un Dienvidosetija pasludināja neatkarību no Gruzijas 90.gadu sākumā, taču šīs separātiskās republikas pastāv ar Krievijas militāru un finansiālu atbalstu un tajās ir izvietots Krievijas karaspēks.

Pēc 2008.gada kara ar Gruziju Krievija atzina Abhāziju un Dienvidosetiju par neatkarīgām valstīm, taču vēl tās atzīst tikai Nauru, Nikaragva un Venecuēla. Pārējā pasaule Abhāziju un Dienvidosetiju uzskata par Gruzijas sastāvdaļu «de iure».

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu