LMT nākotnē plāno koncentrēties uz projektu īstenošanu Latvijas tehnoloģiskā līmeņa celšanai

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Lita Krone / LETA

Mobilo sakaru operators SIA «Latvijas Mobilais telefons» (LMT) nākotnē plāno koncentrēties uz projektu īstenošanu Latvijas tehnoloģiskā līmeņa celšanai, aģentūrai LETA pastāstīja LMT prezidents Juris Binde.

Viņš norādīja, ka patlaban uzņēmums atvēlējis noteiktu līdzekļu apmēru gan izklaides, gan attīstības projektu realizācijai. Tāpat uzņēmums paredz īstenot vairākus starpdisciplinārus projektus sadarbībā ar tādiem uzņēmumiem kā SIA «Latvijas Valsts meži», AS «Latvenergo» un SIA «Lattelecom», lai ne tikai celtu Latvijas tehnoloģiskās attīstības līmeni, bet arī rastu tālākus attīstības virzienus.

Vienlaikus Binde arī atzīmēja, ka LMT sācis attīstīt veselu virkni inovatīvu produktu, sadarbojoties gan ar tādām akadēmiskajām institūcijām kā Latvijas Universitāte un Rīgas Tehniskā universitāte, kā arī jaunuzņēmumiem un citiem sadarbības partneriem. Viņš uzsvēra, ka zinātne ir viens no LMT tālākās darbības virzieniem, lai nodrošinātu nākotnes tehnoloģiju pakalpojumu attīstību.

«Tiks vērsta uzmanība uz nākotnes projektiem, kas ir starpdisciplināri, zināšanu ietilpīgi un izmantojami gan Latvijā, gan arī eksportam, bet mums tas prasīs zināmu laiku,» skaidroja LMT prezidents, piebilstot, ka pagaidām ir izveidotas tikai projektu iestrādes, kuru pirmās aprises būs redzamas pēc viena vai diviem gadiem.

Vaicāts par jaunatvērto LMT «Brīvības centru», Binde norādīja, ka tas darbosies ne vien kā klientu apkalpošanas centrs privātpersonām un korporatīvajiem klientiem, bet tas vienlaicīgi būs izglītojošs centrs, kurā tiks organizētas dažādas meistarklases, piemēram, apmācot cilvēkus fotografēt ar viedtālruni, kas patlaban ir populāra nodarbe. Tāpat centrā darbosies bērnu robotikas pulciņš, kas, pēc LMT prezidenta teiktā, ļaus jau agrīnā vecumā apgūt inženierijas pamatus un iepazīt viedās tehnoloģijas. Vienlaikus centrā atradīsies gan auto sporta, gan skeletona simulatori.

Binde sacīja, ka līdz ar «Brīvības centra» izveidi, tuvākajā nākotnē plānots pamazām ieviest dažāda veida inovācijas arī citos LMT klientu apkalpošanas centros.

LMT prezidents norādīja, ka LMT «Brīvības centrs» nodrošinās iespēju ikvienam kompetentu speciālistu uzraudzībā praktiski apgūt dažādu viedierīču lietošanu, kuras tiek izmantotas gan sadzīvē, gan drošības jomā, gan mācībām, gan izklaidei un citiem mērķiem.

Savukārt taujāts par centra izveidē ieguldīto investīciju apmēru, Binde atteicās to atklāt.

Kā ziņots, LMT trešdien atklāja jauno «Brīvības centru».

Centra atklāšanas uzrunā Binde uzsvēra, ka Latvijas tehnoloģiskie sasniegumi informācijas tehnoloģiju un mobilo sakaru jomā uzskatāmi par iespaidīgiem, un Latvijai minētajās jomās ir visas iespējas kļūt par vienu no vadošajām valstīm pasaulē. «Šobrīd pēc interneta patēriņa mēs ieņemam otro vietu OECD valstu vidū, kas ir labs pamats, lai veidotu Latviju kā viedvalsti,» sacīja LMT prezidents.

Viņš atzīmēja, ka viedas tehnoloģijas nenozīmē tikai ierīces, bet arī cilvēkus, kuri tās spēj izmantot. Līdz ar to LMT «Brīvības centrs» izveidots kā vieta, kur iespējams iepazīties ar pašām jaunākajām tehnoloģijām, kā arī pamēģināt simulatorus un darboties robotikas pulciņā. «Šis centrs ir vieta, kurā ir ne tikai domātāji, bet arī darītāji, kas savas prasmes var pilnveidot un mēģināt radīt kaut ko jaunu,» norādīja Binde.

Aģentūra LETA jau vēstīja, ka LMT apgrozījums pagājušajā gadā pieauga par 3,7% salīdzinājumā ar 2016.gadu un bija 163,664 miljoni eiro, bet kompānijas peļņa palielinājās par 26,2% - līdz 30,674 miljoniem eiro.

LMT dibināts 1992.gadā kā pirmais mobilo sakaru operators valstī. Kompānijas kapitālā pa 24,5% akciju pieder «Sonera Holding» un «Telia Company», pa 23% akciju pieder «Lattelecom» un Latvijas Valsts radio un televīzijas centram, bet 5% - Privatizācijas aģentūrai.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu