Video: īsts sadursmes tests ar Porsche no LEGO klucīšiem

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: ADAC

Nav zināms, kuram ienāca prātā izmēģināt, cik izturīgs sadursmē ar sienu būtu no LEGO klucīšiem izgatavots auto, tomēr šāds tests ir veikts, turklāt pavisam īstā Vācijas automobiļu kluba ADAC laboratorijā. Turklāt testa veicēji ievēroja ierasto procedūru, kurā ietilpst arī trieciena seku analīze.

ADAC Tehniskais centrs neparasto testu veica sadarbībā ar žurnālu c't un kā izmēģinājuma trusīti izvēlējās veikalā iegādājamu LEGO Porsche 911 GT3 RS. Tas ir auto, kurš sastāv no 2700 detaļām, kas, ievērojot darbu secību, saliekamas 856 soļos, un maksā 300 eiro. Nav maz, taču tāpat krietni mazāk nekā īsts 911 GT3 RS. Turklāt LEGO mašīnu arī nav tik žēl triekt sienā.

Tā kā žurnāls cita starpā nodarbojas ar dažādu produktu testēšanu un aprakstu veidošanu, c't redaktoriem prātā ienākusi doma ar LEGO Porsche veikt tādu pašu pārbaudi, kāda jāiztur visiem jaunajiem auto. Laimīgā kārtā ADAC Landsbergas Teshniskā centra vadība bija pretimnākoša un labprāt piekrita sarīkot pavisam īstu neīstas mašīnas testu.

Kā skaidro ADAC Tehniskā centra avāriju stacijas vadītājs Johaness Hailmaiers, centrā uzbūvēts tāds pats šķērslis, pret kādu tiek triekti īstie auto, tikai miniatūrā formātā. Kad tas bija uzstādīts, LEGO Porsche tika paātrināts līdz 46 kilometriem stundā un pret šķērsli burtiski izšķaidīts, tā apliecinot, ka mašīna no plastmasas klučiem, pat ja tai ir pilnībā funkcionējoša stūres iekārta, ātrumpārslēgi un bokserdzinējs ar kustīgiem virzuļiem, ir pilnīgs pretstats jēdzienam par mehāniski izturīgu un drošu auto. Lai gan ADAC savā blogā raksta, ka balstiekārta lielo ātrumu izturējusi bez problēmām un trieciena rezultātā bijis ļoti maz bojātu detaļu; lielākoties tās atdalījušās savienojuma vietās.

Foto: ADAC
KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu