Saistībā ar ASV noteiktajām sankcijām «Glencore» vadītājs pamet «Rusal» direktoru padomi

LETA/AP
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

Šveices dabas resursu un izejmateriālu tirdzniecības kompānijas «Glencore» vadītājs Aivans Glasenbergs pametis Krievijas alumīnija giganta «Rusal» direktoru padomi, ņemot vērā ASV lēmumu pret «Rusal» noteikt sankcijas.

«Glencore» arī norāda, ka šobrīd neīstenos plānoto darījumu, kurā bija paredzēts apmainīt uzņēmumam piederošo 8,75% «Rusal» akciju daļu pret akcijām Oļegam Deripaskam piederošajā holdingkompānijā «EN+ Group».

Tāpat «Glencore», kas no «Rusal» iegādājas lielu apjomu alumīnija, vēsta, ka «joprojām izvērtē savu pozīciju ar «Rusal» noslēgto līgumu ietvaros, taču uzsver, ka šie līgumi «Glencore» nav finansiāli nozīmīgi.»

«Rusal» ir pasaulē vadošs alumīnija ražotājs, kas nodrošina aptuveni 7% no pasaulē saražotā alumīnija kopējā apjoma.

Kā vēstīts, ASV Finanšu ministrija piektdien paziņoja par sankciju ieviešanu pret septiņiem tā dēvētajiem Krievijas oligarhiem, 12 viņu kontrolētiem uzņēmumiem un 17 augsta ranga valdības amatpersonām.

Starp sankcijām pakļautajām personām, kas guvušas labumu no prezidenta Vladimira Putina politikas, ir «Rusal» vadītājs Oļegs Deripaska. Tāpat sankcijas noteiktas arī «Rusal».

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu