Aptauja: Pēdējā gada laikā iedzīvotāji pārsvarā izmantojuši vien piecu banku pakalpojumus

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edijs Pālens / LETA

Pēdējā gada laikā vairāk nekā 95% Latvijas iedzīvotāju ir izmantojuši vien piecu banku pakalpojumus, liecina socioloģisko pētījumu kompānijas SKDS pēc aģentūras LETA pasūtījuma šogad februārī veiktās aptaujas rezultāti.

Vismaz vienu «Swedbank» pakalpojumu pēdējā gada laikā ir izmantojuši 65% Latvijas iedzīvotāju, «SEB Bankas» pakalpojumus ir izmantojuši 38%, bet bankas «Citadele» – 25%. Seko nu jau bankā «Luminor» apvienotā «DNB Banka» un «Nordea», kuru pakalpojumus pēdējā gada laikā izmantojuši attiecīgi 10% un 7% aptaujas dalībnieku.

Savukārt citu banku pakalpojumu izmantošanu ir minējuši mazāk nekā 5% aptaujāto.

Izmantotāko banku «tops» nemainās arī, vērtējot datus pēc aptaujāto dzimuma, tautības, vecuma vai izglītības līmeņa vai nodarbinātības sektora.

Aptauju pēc aģentūras LETA pasūtījuma SKDS veica 2018.gada februārī, aptaujājot vairāk nekā 1000 respondentu visā Latvijā. Ar aptaujas rezultātiem var iepazīties aģentūras LETA «Banku apskata» 2018.gada marta izlaidumā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu