«Swedbank» samazinājusi Latvijas IKP pieauguma prognozi šim gadam līdz apmēram 3%

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edijs Pālens/LETA

«Swedbank» samazinājusi Latvijas iekšzemes kopprodukta (IKP) pieauguma prognozi šim gadam no iepriekš lēstajiem 4,2% līdz apmēram 3%, otrdien intervijā LNT raidījumam «900 sekundes» sacīja «Swedbank» galvenais ekonomists Latvijā Mārtiņš Kazāks.

«Latvijas ekonomika pērn auga ļoti labi un arī šogad, visticamāk, izaugsme būs diezgan laba. Mēs gan esam samazinājuši prognozi šim gadam no 4,2% līdz apmēram 3%,» teica Kazāks.

Viņš skaidroja, ka Latvijas ekonomikas izaugsmes prognozes samazinājumam ir divi galvenie iemesli - investīciju vājums un nerezidentu biznesa samazinājums banku sektorā.

Vienlaikus Kazāks minēja, ka darba tirgus Latvijā turpina uzsilt, eksports turpina augt, valdība turpina tērēt, kā arī varētu atsākties investīcijas, tāpēc Latvijas ekonomika vēl aizvien ir samērā spēcīgas izaugsmes posmā.

«Latvijai galvenie riski ir ārējie. Iekšēji nekādas lielas nesabalansētības, burbulis nekur nav. Mēs augam. Pasaule mūs velk līdzi,» pauda Kazāks, vienlaikus piebilstot, ka pastāv gan arī zināmas bažas, piemēram, ASV prezidents Donalds Trams, īpaši pēdējās nedēļās, runā par tirdzniecības ierobežojumiem, kuriem īstenojoties, ekonomikas izaugsme var piebremzēties.

Aģentūra LETA jau vēstīja, ka Latvijas IKP pagājušajā gadā, pēc sezonāli neizlīdzinātiem datiem, salīdzināmajās cenās pieauga par 4,5%, salīdzinot ar 2016.gadu, uzrādot straujāko izaugsmi pēdējo sešu gadu laikā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu