Ievēlēta Būvinženieru savienības valde uz nākamajiem trīs gadiem

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Lūka/LETA

Latvijas Būvinženieru savienības (LBS) kongresā ievēlēta jauna valde uz nākamajiem trīs gadiem, informēja LBS.

LBS valdē ievēlēti Romāns Auniņš, Artis Dzirkalis, Raimonds Eizenšmits, Helēna Endriksone, Vija Gēme, Aldis Grasmanis, Leonīds Jākobsons, Ilmārs Leikums, Juris Mellēns, Mārtiņš Straume, Mārīte Šperberga, Andris Veinbergs, Mārtiņš Vilnītis, Imants Dreiblats, Valdis Koks, Vaira Ronimoisa, Gints Šķenders, Valdis Uzariņš, Guntars Liepiņš.

No jauna valdē ievēlēti Dreiblats, Koks, Ronimoisa, Šķenders, Uzariņš un Liepiņš. LBS valdē vairs nestrādās Bruno Fībigs, Inese Aizstrauta, Raitis Gultnieks, Juris Monvīds Skalbergs, Vilnis Puļķis un Alberts Krols.

Valdes priekšsēdētājs un viņa vietnieki tiks ievēlēti 10.aprīlī, pirmajā jaunās valdes sēdē.

LBS valdes priekšsēdētājs Mārtiņš Straume savā pārskata ziņojumā kongresā uzsvēra, ka būtiskākās problēmas, kas skar būvniecību, ir atbildības definējums, kas jāiekļauj būvniecības normatīvajā bāzē, tāpat svarīga nozīme ir būvniecības informatīvajai sistēmai (BIS) un publisko iepirkumu vienotajiem līgumnosacījumiem.

LBS kongresa laikā notika diskusija, kurā piedalījās Ekonomikas ministrijas valsts sekretāra vietnieks Edmunds Valantis, Būvniecības valsts kontroles biroja (BVKB) vadītāja Svetlana Mjakuškina un Rīgas būvvaldes vadītājs Inguss Vircavs.

Mjakuškina pastāstīja, ka jau jūlijā plānots ieviest digitālu būvprojektu saskaņošanas sistēmu, bet tiem, kuri vēlēsies, būs iespēja ātrāk testēt sistēmu, lai pēc tam ieteiktu priekšlikumus tās uzlabošanai. «Pats būtiskākais sistēmas uzdevums ir samazināt laiku saskaņojumiem, radīt efektīvu procesu, un, lai tas notiktu, nozarei aktīvi jāiesaistās. BVKB piedāvās apmācības un gaida sistēmas lietotāju komentārus un priekšlikumus,» sacīja Mjakuškina.

Savukārt Valantis uzsvēra, ka būvniecība jau kļuvusi par lielisku eksporta preci un tai nepieciešams kāpināt produktivitāti, apgrozījuma pieaugumu, uzlabot kvalitāti. «Nozarei vajadzīgi labi, kvalificēti speciālisti, kuru patlaban tik ļoti pietrūkst. Nozare nopietni pievērsusies ēnu ekonomikas apkarošanai: ieviesta elektroniskā darba laika uzskaite, turpinās sarunas ar Darba devēju konfederāciju par lielāku atalgojumu nekā minimālā alga. Tāpat būs jāvienojas par apdrošināšanas jautājumiem, jāpabeidz tipveida līgumu izstrāde,» skaidroja Valantis.

LBS Goda biedra tituls kongresā tika piešķirts Ivaram Ulmanim, Eduardam Raubiško un Tālim Straumem. Balvas par ieguldījumu nozarē kongresā saņēma Juris Skalbergs, Imants Bremze, Imants Golde, Juzefa Isakova, Ingrida Eklone, Jurijs Deņisovs, Helēna Endriksone, Jānis Kreilis un Līga Gaile.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu