SPRK rīkos uzklausīšanas sanāksmi par «Gaso» iesniegto tarifu projektu

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: PantherMedia/Scanpix

Sabiedrisko pakalpojumu regulēšanas komisija (SPRK) aicina ikvienu uz uzklausīšanas sanāksmi par AS «Gaso» iesniegto dabasgāzes sadales sistēmas pakalpojuma tarifu projektu, informēja SPRK.

SPRK, turpinot iesākto darbu pie «Gaso» iesniegtā tarifu projekta vērtēšanas, organizē uzklausīšanas sanāksmi 14.martā, plkst.10 SPRK semināru zālē Ūnijas ielā 45, Rīgā.

Jau pirms uzklausīšanas sanāksmes ikvienam ir iespēja iepazīties ar informāciju par tarifu projektu - SPRK mājaslapā, «Gaso» mājaslapā, kā arī SPRK, Ūnijas ielā 45, Rīgā, 112.kabinetā.

Uzklausīšanas sanāksmes laikā, kurā aicināts piedalīties ikviens interesents, «Gaso» pilnvarotie pārstāvji iepazīstinās ar tarifu projekta būtību un ekonomisko pamatojumu. Sanāksmes dalībniekiem tiks dota iespēja izteikt savus komentārus, kā arī priekšlikumus par iesniegto tarifu projektu.

Pēc priekšlikumu apkopošanas SPRK tos rūpīgi izvērtēs - gan tos, kas izteikti uzklausīšanas sanāksmes laikā, gan tos, kas saņemti rakstiski.

«Gaso» tarifu projektā ir paredzējusi tarifu struktūras izmaiņas, ieviešot fiksētu maksu par pieslēgumu atbilstoši pieslēguma atļautajai slodzei neatkarīgi no dabasgāzes patēriņa daudzuma. Vienlaikus tarifu projektā paredzēts samazināt mainīgo maksu, ko piemēro par patērēto dabasgāzes daudzumu. Tādējādi tarifu struktūra tiek tuvināta sistēmas operatora pakalpojuma nodrošināšanas izmaksu struktūrai.

Uzklausīšanas sanāksme tiek rīkota valsts valodā, un gadījumā, ja sanāksmes dalībniekam uzklausīšanas sanāksmes laikā ir nepieciešams lietot kādu svešvalodu, lūdzam nodrošināt tulkojumu valsts valodā. Uzklausīšanas sanāksmes gaita tiek fiksēta protokolā.

Saskaņā ar Enerģētikas likumā noteikto kārtību, līdz brīdim, kad SPRK pieņem lēmumu par tarifu apstiprināšanu dabasgāzes sadales sistēmas pakalpojumam, attiecīgo pakalpojumu sniedz par tarifiem, kas noteikti SPRK 2008.gada 24.jūlija lēmumā «Par akciju sabiedrības «Latvijas Gāze» dabasgāzes apgādes tarifiem» .

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu