Šteinbuka: Situācijai ar «ABLVBank» būs pozitīva ilgtermiņa ietekme, jo finanšu sektors attīrīsies

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Čīka/LETA

Situācijai ar «ABLVBank» būs pozitīva ilgtermiņa ietekme, jo finanšu sektors attīrīsies, preses brīfingā pēc Saeimas Eiropas lietu komisijas sēdes žurnālistiem sacīja Eiropas Komisijas (EK) pārstāvniecības Latvijā vadītāja Inna Šteinbuka.

Pēc viņas domām, finanšu sektora attīrīšanās paaugstinās izaugsmes iespējas un valsts kopējo reputāciju. EK pārstāvniecības Latvijā vadītāja arī atgādināja, ka atbildīgās EK amatpersonas, tostarp EK prezidents Žans Klods Junkers un EK priekšsēdētāja vietnieks Valdis Dombrovskis nesaskata lielus vai būtiskus makroekonomiskās situācijas pasliktināšanās riskus Latvijā.

«Varam runāt, ka īstermiņā kaut kāda ietekme notiks un tagad tiek spekulēts, ka šī ietekme var sasniegt līdz 0,8% no iekšzemes kopprodukta (IKP). Sēde izskanēja eksperta viedoklis, ka ietekme varētu būt mērojama procentu desmitdaļās. Tas gan nenozīmē, ka nekas nenotiks, jo cilvēki tiks atbrīvoti no darba, netiks maksāti nodokļi budžetā un apstādināti lieli projekti,» teica Šteinbuka.

Jau vēstīts, ka maksimālai klientu un kreditoru interešu aizstāvībai un, ņemot vērā ECB lēmumu par likvidācijas procesa sākšanu, «ABLV Bank» akcionāri ārkārtas sapulcē pirmdien nolēma sākt bankas pašlikvidāciju. «ABLV Bank» norāda, ka šādā veidā vislabāk spēšot nodrošināt bankas aktīvu aizsardzību, lai norēķinātos ar visiem klientiem.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu