Pirmie randiņi ir tikpat aizraujoši kā izpletņlēkšana

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: PantherMedia/Scanpix

Daudzi cilvēki ir atkarīgi no randiņiem. Viņi nekad nenomierinās un adrenalīnu, kas pārņem visu ķermeni, dodoties satikt vēl neiepazītu potenciālo partneri, izbauda līdz pašām mielēm. Turklāt zinātnieki jaunā pētījumā tagad pierādījuši, ka cilvēks pirmajā randiņā saņem tādu pašu adrenalīna devu, kā izlecot no lidmašīnas ar izpletni.

Kā vēsta ārvalstu mediji, pētījumā zinātnieki atklāja, ka vidējai sirdsdarbības ātrums cilvēkam, kas lec ar izpletni, ir 111 sitieni minūtē savukārt cilvēkam, kurš dodas uz pirmo randiņu, sirdsdarbības ātrums ir tikai nedaudz mazāks – 106 sitieni minūtē.

Pētījumu veica Volverhemptonas universitātes kardioloģijas departaments, un tā praktiskajā daļā dalībniekiem bija jāveic dažādas adrenalīnu raisošas aktivitātes, to skaitā arī izpletņlēkšana un pirmais randiņš.

Papildus pētījuma ietvaros tika veikta 2000 pieaugušu cilvēku aptauja, kas atklāja to, ka 54% no tiem pirmo randiņu uzskata par ārkārtīgi aizraujošu pieredzi. Turklāt izrādījās, ka trešā daļa no tiem pirms pirmā randiņa ir apsvēruši opciju aizbēgt. Tiesa, par nervozitāti pirms pirmā randiņa nav jāuztraucas, jo lielai daļai tas palīdz būt patiesākiem un arī potenciālajam partnerim izraisa uzticības jūtas.

«Nav nekāds brīnums, ka sirdsdarbība tik krasi paātrinās pirms aizraujošas pieredzes iegūšanas, piemēram pirms kāda ekstrēma piedzīvojuma, tomēr nedaudz pārsteidz, ka tas pats notiek arī pirms randiņiem,» komentēja pētnieks Martins Kešera (Martin Khechera).

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu