«Vingruma» Inga: atklājums – griķos un makaronos ir gandrīz vienāds kaloriju skaits!

Egoiste
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Privātais arhīvs

Intervijā man uzdeva jautājumu: «Kas būs tava atbalsta grupa?» Tajā brīdī atbildēju: «Ir man pāris draudzenes, kas mudina iet uz zāli!» Noteikti arī zināju, ka tā ir mana mamma, kas ar mani ir gājusi gan uz zāli vingrot, gan palīdzējusi ievērot dažādas diētas. Kad sāku publicēt bildes no Vingruma maratona, sapratu, ka mana atbalsta grupa ir daudz lielāka, nekā domāju, – radinieki, draugi un paziņas dažādās pasaules valstīs. Domāju, ka tas būs viens no lielākajiem dzinuļiem, lai sasniegtu izvirzītos mērķus.

Pirmdienā satikos ar mentoru Normundu, kurš ieskicēja, kas nākamos trīs mēnešus mūs sagaida. Tiku iepazīstināta ar treneri Samantu – mazs «žipčiks» ar lielu smaidu, kā arī ar pārējiem Vingruma maratona dalībniekiem – visi pozitīvi un ar lielu apņemšanos sasniegt savus mērķus. Uz ceturtdienu tika sarunāta gan konsultācija ar Normundu, gan pirmais treniņš ar Samantu. Līdz ceturtdienai – brīvsolis.

Ceturtdien apņēmības pilna dodos uz norunāto tikšanos. Tieku nosvērta un nomērīta, tiek izskaidrots, cik sliktā stāvoklī ir mans ķermenis, – vienā vārdā Normunds mani raksturo «Problēma». Vienīgā lieta, par kuru biju pārliecināta, ka man būs kārtībā, – ūdens daudzums ķermenī, jo es katru dienu izdzeru vismaz trīs litrus ūdens, bet te pārsteigums.

Nekā! Tauki satur tikai 15% ūdens, savukārt muskuļi 70% ūdens – tauku man ir daudz, tāpēc ūdens sastāvs ķermenī arī nav augsts.
Foto: privātais arhīvs

Metaboliskais vecums 49 gadi. Interesanti, kāds tas būs pēc trīs mēnešiem? Diemžēl vai par laimi nekas ar karoti mutē netiek ielikts, diētas plānu neviens nedod – ir jārēķina kalorijas. Dienās, kad sportoju, varu apēst ēdienus, kas kopsummā nepārsniedz 2000 kcal, bet pārējās dienās nevajadzētu pārsniegt 1600 kcal robežu.

Kaloriju skaitīšana liekas kaut kas pilnīgi traks. Viss jānosver, pirms lieku mutē.

Lai izrēķinātu, cik kaloriju ir dārzeņu sacepumā, katra sastāvdaļa atsevišķi ir jānosver, jāpieraksta un tad jārēķina. Tad vēl katra porcija jānosver, lai zinātu, cik tieši kaloriju apēdu. Jācer, ka ar laiku ies vieglāk. Atklājums – griķos un makaronos ir gandrīz vienāds kaloriju skaits. Jautājums, vai tas ir vārītos vai nevārītos? Jāpaprasa Normundam.

Ceturtdien pirmais treniņš ar treneri Samantu. Trenere pārbauda manas spējas uz dažādiem trenažieriem, lai saprastu, kādus vingrojumus man dot turpmāk. Sarunājam, ka katru dienu jānostaigā vismaz 9000 soļu. Sestdien sarunājam atkārtotu treniņu. Samanta ir pozitīvas enerģijas lādiņš – sniedz padomus, kā izvēlēties veselīgāku pārtiku, un motivē darīt vairāk. Pēc divām stundām zālē izmantoju iespēju apmeklēt SPA, sajūtas brīnišķīgas.

Foto: privātais arhīvs

Sestdienas vakars gan nes sliktas ziņas – temperatūra ir uzkāpusi 37.8. Svētdienas rītā arī vēl temperatūra, atliek cerēt, ka ātri pāries.

Kopsavilkumā – Vingruma maratons ir devis iespēju mainīt dzīvi bez atrunām un atpakaļceļa.

Inga Galoburda (34)

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu