Liepājā šogad radītas gandrīz 800 jaunas darba vietas

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Sputnik/Scanpix

2017. gadā darba vietu skaits Liepājā pieaudzis par 784 vietām, ceturtdien intervijā «Rietumu radio» sacīja Liepājas domes priekšsēdētājs Uldis Sesks («Liepājas partija»), neslēpjot arī pašvaldības līdzdalību un nopelnus jauno darba vietu izveidē.

Proporcionāli lielākais darba vietu pieaugums vērojams būvniecības nozarē. Tas skaidrojams ar augsto pašvaldības aktivitāti, piesaistot Eiropas Savienības struktūrfondus un investējot infrastruktūrā. «Pārbūvējot tiltu, ceļot vieglatlētikas manēžu un remontējot pilsētas ielas, pieprasījums pēc kvalificētām darba rokām audzis,» skaidroja Sesks. Būvniecības nozarē izveidotas 330 jaunas darba vietas.

Ievērojami paplašinājusies rūpniecības nozare, kurā radītas vairāk nekā 200 darba vietas.

Attīstība redzama arī tūrisma nozarē, no kā izriet uzplaukums sabiedriskās ēdināšanas un izmitināšanas sektoros, kuros radušās vairāk nekā 140 jaunas darba vietas.

Ostas, loģistikas, transporta, uzglabāšanas un loģistikas nozarēs izveidotas teju 100 jaunas darba vietas, tāpat arī darba vietas radītas izglītības un kultūras nozarēs.

«Ekonomiskais uzplaukums šogad rezumējies tajā, ka kopā radītas 784 jaunas darba vietas. Tas atsaucas uz laicīgu pieejamo resursu izmantošanu, kā arī sniedzis ieguldījumu kopējā Latvijas IKP pieaugumā, kas tiek prognozēts aptuveni 5% apjomā. Tas ir viens no augstākajiem rādītājiem starp visām Eiropas Savienības valstīm un uztverams par zināmu pamatu optimismam,» norādīja domes priekšsēdētājs.

"Pasaule mainās. Attīstoties tehnoloģijām, aktuālās nozares mēdz cirkulēt. Pieprasījums pēc kādas atsevišķas preces vai pakalpojuma pieaug, uz ko loģiska reakcija ir piedāvājuma novirze, bet, protams, ir nozares, kurās pieprasījums būtiski samazinās. Attīstoties jauniem uzņēmumiem, tie bieži ieņem kāda cita vietu tirgū. Citi uzņēmumi spiesti ražošanas apjomu samazināt, taču kopējā tendence ir pozitīva un nodarbinātības situācijā vērojama izaugsme," skaidro Uldis Sesks, prognozējot, ka darba vietu pieaugums līdzīgā tempā varētu turpināties arī 2018.gadā."

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu