Bankas «Citadele» bankomātos informācija būs arī latgaliešu dialektā

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Twitter@dianaorlovska

Bankas «Citadele» bankomātos informācija būs pieejama arī latgaliešu dialektā, pavēstīja bankas ārējās komunikācijas vadītāja Baiba Ābelniece.

Viņa norādīja, ka pirmie bankomāti ar latgaliešu dialektu ir uzstādīti bankas «Citadele» centrālajā filiālē Rīgā, Republikas laukumā 2a, bet visos bankomātos latgaliešu dialektu plānots ieviest līdz šā gada beigām. «Latgaliešu dialektu visos bankomātos ieviesīsim pēc tam, kad būsim pieslīpējuši latgaliešu dialektu. Tāpēc rīkojam diskusiju par dialekta lietošanu ar latgaliešu ekspertiem, lai valodu padarītu ērtāku un pilnīgāku,» sacīja Ābelniece.

Viņa arī atzīmēja, ka latgaliešu dialekta lietošana bankomātā ir viena no bankas «Citadele» bankomātu tīkla pilnveidošanas programmas aktivitātēm. «Paplašināsim bankas «Citadele» bankomātu tīklu ar Baltijā modernākajiem bankomātiem. Kopējās investīcijas bankas «Citadele» bankomātu tīkla pilnveidošanai un attīstībai būs vairāk nekā miljons eiro,» minēja Ābelniece.

Jau vēstīts, ka pagājušā gada decembrī banka «Citadele» laida klajā internetbankas mobilās aplikācijas versiju latgaliešu dialektā, kas tika nominēta latgaliešu kultūras gada balvai «Boņuks 2016» par latgaliešu dialekta popularizēšanu.

Kopumā banka «Citadele» ir uzstādījusi 163 bankomātus.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu