Labākie ēdieni veselībai un skaistumam bez raizēm - tas ir reāli!

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: panthermedia.net/Dzinnik Darius/Scanpix

Pastāv tādi produkti, par kuru labvēlīgajām īpašībām jau sen vairs neviens nešaubās, taču daudzi joprojām tos neiekļauj savā ēdienkartē vai dara to ļoti reti, tādējādi apdalot savu organismu. Un tas nemaz nav saistīts ar šo veselībai un skaistumam vērtīgo produktu dārdzību vai nepieejamību, bet gan ar laika trūkumu to pagatavošanai. Tieši tā, ātrāk taču var izvārīt kartupeļus vai makaronus, nekā noņemties ar pākšaugiem. Tieši par tiem arī ir stāsts.

Vēl nesen mēs stāstījām par jaunu produktu sēriju Bonduelle Vapeur. Šajā novatoriskajā produktu piedāvājumā ir savas «zvaigznes» - produkti, kuru sniegtais ieguvums ir tik acīmredzams, ka vairs neprasa paskaidrojumus: piemēram, ar tvaiku sagatavotas pupiņas, turku zirņi un lēcas, ko tagad nav nepieciešams mērcēt visu nakti, skalot un vārīt.

Bonduelle radījis patiesi unikālus produktus, kas, jau tā tiem esot neticami veselīgiem, vēl sagatavoti ar tvaiku - šo pagatavošanas veidu jau sen uztura speciālisti atzinuši par labāko, kas ļauj maksimāli saglabāt visus vitamīnus.

Foto: panthermedia.net/Alena Dvorakova/Scanpix

Lēcas ir ar uzturvielām bagātīgas, tās bieži sastopamas daudzos indiešu un Tuvo Austrumu ēdienos, kur tās pagatavotas ar zivīm vai gaļu. Lēcas ir bagātas ar olbaltumvielām, ogļhidrātiem, minerālvielām, kā arī uzskatāmas par labu B grupas vitamīnu avotu. Savukārt tauku tajās praktiski nav.

Lēcu olbaltumvielas, kurās atrodas dzīvībai svarīgas aminoskābes, labi uzņem organisms. Lēcas satur izoflavonus, kas var nomākt krūts vēzi.

Lēcas spēj samazināt cukura līmeni diabētiķu asinīs, tā ir noderīga kolīta, kuņģa čūlas un divpadsmitpirkstu zarnu saslimšanas gadījumos.

No maigām un aromātiskām ar tvaiku pagatavotām lēcām iegūstamas lieliskas zupas un putras, tās ir arī piemērotas pīrāgu pildījumiem vai kā garnējums.

Foto: panthermedia.net/ribeyron sandrine/Scanpix

Galvenā turku zirņu sastāvdaļa ir augstvērtīgas viegli sagremojamas augu bāzes olbaltumvielas, kas tiek pielīdzinātas putnu un atsevišķu gaļas produktu olbaltumvielām.

Turku zirņi ir viens no pamata uztura produktiem vegāniem, veģetāriešiem, svaigēdājiem un tiem, kuri kādu iemeslu dēļ nelieto uzturā gaļu.

Šķiedrvielas, kas turku zirņos sastopamas lielā daudzumā, veicina maigu zarnu attīrīšanu, toksīnu izvadīšanu un palīdz aizcietējumu gadījumos.

Turku zirņi satur B grupas vitamīnus, jo sevišķi lielā daudzumā tajos ir B2 vitamīns, kas nepieciešams normālai šūnu elpošanai un oksidēšanās-reducēšanās reakcijai.

No minerālvielām turku zirņos atrodams kālijs, kalcijs un magnijs, kas labvēlīgi ietekmē sirds muskuļa darbību un regulē cukura līmeni asinīs.

Senos laikos mediķi arī norādīja, ka tiem, kas uzturā lieto turku zirņus, ir skaista āda - tīra, bez izsitumiem un iekaisumiem.

Aminoskābe lizīns, kas sastopams turku zirņu sastāvā, veicina muskuļu masas audzēšanu bez tauku slāņa veidošanās.

Pateicoties šai turku ziņu īpašībai, tie kļuvuši par pievilcīgu gaļas alternatīvu sportistiem un tiem, kuri piekopj veselīgu dzīvesveidu un ievēro veselīgas ēšanas principus.

Turku zirņi ļaus jums atklāt plašu klāstu jaunu oriģinālu ēdienu ar austrumu kolorītu, kas ieguvuši popularitāti visā pasaulē. Un, ja parasti pirms to pagatavošanas, līdzīgi kā pupām, nepieciešama ilga mērcēšana, tad tvaicēti Bonduelle turku zirņi jau ir pilnībā gatavi lietošanai! Tas ne tikai ieekonomēs jūsu laiku, bet arī sniegs maksimālu baudu no dabīgās garšas un šī produkta saglabātajā uzturvielām.

Foto: panthermedia.net/Lasse Kristensen/Scanpix

Baltās pupiņas satur kalciju un magniju - savstarpēji papildinošas vielas, kas rūpējas par to, lai mūsu zobi un kauli būtu stipri. Pēc vara un cinka satura pupiņas pārspēj vairumu dārzeņu. Pupiņu olbaltumvielas uzsūcas viegli un satur dzīvībai svarīgās aminoskābes triptofānu, lizīnu, arginīnu, tirozīnu un metionīnu.

Pupiņas lieto uzturā cukura diabēta, reimatisma, hroniska pankreatīta, nierakmeņu, čūlu un ekzēmu gadījumos, kā arī kā diurētisku līdzekli. Pupiņām piemīt cukura līmeni pazeminoša, diurētiska un antibakteriāla iedarbība.

Tās rekomendē gastrīta gadījumā ar pazeminātu skābuma pakāpi. Pateicoties tam, ka pupiņas satur lielu kālija daudzumu, tās iesaka lietot aterosklerozes un sirdsdarbības traucējumu gadījumos.

Bonduelle Vapeur burciņā jūs atradīsiet kārdinošas baltās pupiņas - veselas, vienāda izmēra un ļoti maigas. Šis ir pilnībā gatavs tradicionāls produkts, kas jo sevišķi piemērots salātiem.

Izmantojiet šefpavāru ieteikumu - izmēģiniet, kā tvaicētas baltās pupiņas lieliski sader ar tunci un gurķiem!

Foto: panthermedia.net/Alena Dvorakova/Scanpix

Sarkanās pupiņas - kvalitatīvu un viegli sagremojamu olbaltumvielu avots, kas pielīdzināmas gaļas produktu olbaltumvielām, taču pēc organismam labvēlīgajām vielām tās pārspēj. Sarkano pupiņu sastāvā sastopami B (В1, В2, В5, В6), C, H un PP grupas vitamīni, kā arī praktiski visas cilvēka organismam nepieciešamās minerālvielas, kuru vidū ir - kālijs, kalcijs, magnijs, cinks, varš, mangāns, dzelzs, kobalts, niķelis, alumīnijs, fosfors un nātrijs.

Sarkano pupiņu sastāvā esošās šķiedrvielas atšķiras ar maigumu, tās ilgi saglabā sāta sajūtu un nodrošina pakāpenisku enerģijas avotu ilgā laika periodā.

Sarkano pupiņu sarežģītie ogļhidrāti veicina ātru piesātinājumu, tāpēc šis produkts tiek rekomendēts masas uzņemšanai.

Sarkano pupiņu lietošana uzturā labvēlīgi ietekmē organisma sirds un asinsvadu, kā arī nervu sistēmas darbību, stiprina imūnsistēmu, tās tiek uzskatītas par profilaktisku līdzekli pret jaunveidojumiem, tostarp ļaundabīgiem.

Pupiņas piedalās asins veidošanas procesos, veicina hemoglobīna līmeņa paaugstināšanu un holesterīna samazināšanu asinīs.

Sarkanās pupiņas ir krietni stingrākas salīdzinājumā ar cita veida pupiņām, tāpēc lieliski piemērotas svaigiem salātiem. Tvaicētas pupiņas saglabā savu unikālo garšu, kārdinošo struktūru un nevainojamo izskatu.

Foto: panthermedia.net/Dzinnik Darius/Scanpix

Jaunajā Bonduelle produktu līnijā nav aizmirstas arī sparģeļpupiņas - gan zaļās, gan dzeltenās - šis veselīgais ar tvaiku pagatavotais produkts tiek piedāvāts saldētā veidā, kas sniedz iespēju pagatavot garšīgu un diētisku ēdienu dažu minūšu laikā.

Zaļajās un dzeltenajās sparģeļpupiņās olbaltumvielas ir mazāk, taču vitamīnu ir vairāk - karotīns, folijskābe un citi B, C, E un A grupas vitamīni.

Sparģeļpupiņu sastāvā esošās minerālvielas ir nepieciešamas mūsu organismam lielā daudzumā - tas ir dzelzs, cinks, kālijs, magnijs, kalcijs, hroms utt.

Pupiņās ir arī šķiedrvielas, olbaltumvielas, ogļhidrāti, tauki un cukurs - un visas šīs noderīgās vielas palīdz mums saglabāt veselību un pasargā no brīvo radikāļu postošās ietekmes, tāpēc arī āda un mati jūtas lieliski, ja uzturā tiek lietotas sparģeļpupiņas.

Foto: panthermedia.net/Dzinnik Darius/Scanpix

Dzeltenās pupiņas dēvē arī par sviesta pupiņām - tās nav kalorijām bagātas, taču tām ir koša krāsa un mutē tās vienkārši kūst.

Kaloriju sparģeļpupiņās tiešām ir ļoti maz, tāpēc tiem, kuri vēlas notievēt, vajadzētu par tām painteresēties - gan augums sakārtots, gan labi garšo.

Dietologi norāda, ka pēc 40 gadu vecuma pupiņas obligāti jālieto uzturā, taču vai tiešām nepieciešams tik ilgi gaidīt - pupiņas jāēd visiem, jo sevišķi sievietēm jau jaunības gados, jo tas ir viens no produktiem, kas padara tvirtākas krūtis.

Sparģeļpupiņām ir vairākas labvēlīgās īpašības - tās uzlabo gremošanas sistēmas darbību, palīdz atvieglot bronhītu, reimatismu, ādas saslimšanas, paātrina izārstēšanos no zarnu infekciju slimībām -, kas galvenokārt saistīts ar augstu sēra saturu. Arī dzelzs pupiņās ir lielā daudzumā, tāpēc tās rekomendē lietot asins veidošanas sistēmas saslimšanas gadījumā - tā tiek stimulēti eritrocītu - sarkano asinsķermenīšu - veidošanās.

Tā kā sparģeļpupiņas samazina cukura līmeni asinīs, tās ir neaizstājamas diabētiķiem. Zaļās sparģeļpupiņas normalizē ogļhidrātu apmaiņu - tajās ir daudz cinka, tāpēc, ja pacenšas kartupeļu un rafinētu produktu vietā tās pagatavot gaļas un zivs ēdieniem, ar laiku var atbrīvoties no dažiem liekiem kilogramiem.

Uroģenitālā sistēma arī darbojas labāk, ja pupiņas tiek lietotas uzturā - tām piemīt diurētiskas īpašības, tās attīra nieres, veicina akmeņu šķīdināšanu un pat uzlabo seksuālo funkciju.

Cerēsim, ka jūs tagad nešaubīsieties augstāk uzskaitīto produktu labvēlīgajās īpašībās attiecībā uz veselību un skaistumu, betBonduelle vēl parūpējies arī par to, lai no tiem radītu garšīgu ēdienu pagatavošana lieki neatņemtu jums laiku. Bonduelle Vapeur - atcerējāties? Tas ir «trīs vienā» - veselīgi, garšīgi un ātri!

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Uz augšu