Vīnogas veselībai un skaistumam

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: depositphotos.com

Interesanti, ka vīnogas antīkajā pasaulē tika salīdzinātas ar saldajām eņģeļa asarām, kas ir paša Dieva dāvātas cilvēkiem. Tāpēc nav brīnums, ka šo augu kultivējuši jau tālā pagātnē, pirms mūsu ēras. Un ne velti, jo vīnogām patiesi piemīt daudz vērtīgu īpašību gan skaistumam, gan veselībai.

Tiesa, vīnogu sastāvā ir maz olbaltumvielu un taukvielu, bet daudz ogļhidrātu - glikoze, fruktoze, ir C, B grupas un K vitamīns, karotīns, kālijs.

Mazākumā, tomēr no vīnogu sastāva varam gūt arī kalciju, magniju, fosforu, dzelzi, sēru, jodu un citas minerālvielas, raksta medicalnewstoday.com.

No vīnogām gūtā sula stiprina imunitāti, pazemina holesterīna līmeni asinīs, atjauno nervu sistēmu un pazemina asinsspiedienu. Vīnogas palīdz samazināt sirdslēkmes risku, jo ogas palielina slāpekļskābes līmeni asinīs, kas novērš asins recekļu veidošanos. Vīnogas tiek izmantotas, lai palīdzētu izārstēt astmas, gremošanas traucējumus, migrēnu, nieru slimības un hronisku nogurumu.

Ar vīnogu sulu var mazināt sliktu dūšu, un to iesaka dzert, ja ir aizdomas par saindēšanās gadījumu.

Vīnogu sulu nebūtu ieteicams lietot kopā ar piena produktiem, augļiem un alkoholiskajiem dzērieniem, lai neradītu zarnās rūgšanas procesu. Sula lielos daudzumos nav iesakāma arī cukura diabētiķiem un tiem, kas sirgst ar kuņģa čūlu, minēts medicalnewstoday.com.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu