«Lenovo» prezentē pārlokāmu planšeti, ko var iebāzt kabatā

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ekrānšāviņš no video

Ķīnas tehnoloģiju gigants Lenovo trešajā ikgadējā sarīkojumā Lenovo Tehnoloģiju pasaule prezentējis konceptuālu viedierīci Folio, kas būtībā ir planšetdators, ko viegli var pārlocīt uz pusēm un tā iegūt ērtāk pārnēsājamu liela izmēra viedtālruni.

Tā kā šī ir konceptuāla ierīce, veikalu plauktos to tik ātri vis neredzēsim. Tomēr ideja ir lieliska un atbilstošā izpildījumā patērētāji saņemtu patiesi multifunkcionālu viedierīci.

Atlocītā formā tā ir planšete ar 7,8 collu ekrānu, kura izšķirtspēja ir 1920 x 1440 pikseļi. To darbina Qualcomm Snapdragon 800 procesors un jaunākā Android operētājsistēma 7.0 Nougat.

Kā norāda Mashable.com, veiktspējas ziņā šis gadžets ir tālu no spēcīgākajiem šā gada planšetdatoriem vai viedtālruņiem. Tomēr ne jau procesora jauda ir tas, kas piesaista uzmanību šajā ierīcē. Tā ir iespēja to pārlocīt un iegūt telefonu ar 5,5 collu ekrānu, ko var ieslidināt kabatā.

Zemāk pievienotajā demo video redzams, kā notiek pārlocīšana un kā lietotāja saskarne automātiski pielāgojas formas izmaiņām.

Jāteic, ka Lenovo nav vienīgā kompānija, kas nodarbojas ar salokāmu viedierīču izstrādi. Samsung un Oppo jau vairākus gadus izstrādā salokāmas ierīces, tiesa gan, arī tām pagaidām nav izdevies produktus novest līdz sērijveida ražošanai.

Tā, piemēram, Samsung salokāmajam planšettelefonam Galaxy X (neoficiālais nosaukums) bija jādebitē līdz 2017.gada beigām. Tomēr tagad izskatās, ka tas nenotiks ātrāk par 2019.gadu.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu