EK apstiprina Itālijas valdības palīdzības sniegšanu bankai BMPS

LETA/AFP
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/SCANPIX

Eiropas Komisija (EK) ceturtdien apstiprināja Itālijas valdības paredzēto pasaulē vecākās bankas «Banca Monte dei Paschi di Siena» (BMPS) glābšanu.

BMPS ar problēmām saskārusies jau kopš eirozonas parādsaistību krīzes smagākā posma, un Itālijas valdība plāno iegūt bankas vairākuma akciju daļu, lai glābtu to no bankrota.

«Šis risinājums ir pozitīvs solis BMPS un Itālijas banku sektoram,» norāda Eiropas Savienības (ES) konkurences komisāre Margrēte Vestagere. «Tas ļaus Itālijai piesardzības plāna ietvaros iepludināt kapitālu bankā saskaņā ar ES noteikumiem, vienlaikus ierobežojot slogu uz Itālijas nodokļu maksātājiem.»

Plāns paredz, ka Itālijas valdība bankā iepludinās pagaidām vēl nenoteiktu finanšu līdzekļu apjomu pēc tam, kad BMPS pērn nespēja iegūt līdzekļus finanšu tirgū.

Apmaiņā pret to Itālijai jāpieņem radikāls ES apstiprināts BMPS restrukturizācijas plāns, kas, kā vēsta mediji, paredz vērienīgu darba vietu likvidēšanu un atalgojuma ierobežojumus augstākā līmeņa vadītājiem.

Mediji gada sākumā ziņoja, ka Itālijas valdībai būs nepieciešams bankā iepludināt aptuveni sešus miljardus eiro.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X

Tēmas

Svarīgākais
Uz augšu