Festivālu rīkotājs: terorakts Mančestrā rāda, ka jākļūst modrākiem

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

Festivāli un koncerti no terorisma riska viedokļa ir drošākas vietas nekā ļaužu pārpildītas ielas, komentējot 22 cilvēku dzīvības aiznesušo sprādzienu pēc popdziedātājas Arianas Grandes koncerta vakar vakarā Mančestras arēnā, saka vasaras festivāla «Positivus», kas pulcē tūkstošiem apmeklētāju, organizētājs Ģirts Majors. Turpretim mūzikas festivāla «Saldus Saule» organizētājs Uldis Akselrods atzīst, ka to, kas notiek aiz festivāla vārtiem kontrolēt nav iespējams.

«Gribas cerēt uz labāko, bet jāgatavojas ļaunākajam,» saka Akselrods. Viņš pārliecinājies, ka drošības prasības koncertos ir augstā līmenī. «Nešaubos, ka arī Mančestrā drošības pasākumi tika ievēroti, bet, ja kāds ir ieplānojis kaut ko izdarīt… "

Terorakti notiek arī lidostās, kur drošības prasības ir vēl augstākas.

Viņš atzīst, ka to, kas notiek aiz vārtiem, nevar izkontrolēt. Notikušais Mančestras arēnā rāda, ka pastiprināta uzmanība jāpievērš tam, kas notiek foajē un apkārtējā teritorijā, un policijai jākļūst modrākai.

«Masu pasākumi notiek norobežotās teritorijās, ikviens apmeklētājs tiek pārbaudīts. Šādās vietās ir paaugstināta drošība,» apliecina arī Majors, norādot, ka vakardienas sprādziens notika ārpus koncerta teritorijas. «Mēs varam justies relatīvi drošāk, Latvijā teroraktu draudi ir zemāki, ņemot vērā, ka teroristu mērķis ir lai nodarītie postījumi izraisītu pēc iespējas lielāku rezonansi un radītu bailes.» Pēc viņa domām, arī lielāko Eiropas pilsētu iedzīvotājiem nevajadzētu ļaut sevi iebiedēt.

«Visur Eiropā pēdējo gadu notikumu ēnā masu pasākumos ir ieviestas papildu drošības procedūras. Festivālu industrijā valda papildu modrība.»

«Positivus» sadarbojas ar Valsts policiju, kas veic arī terorisma draudu izvērtēšanu. « «Positivus» ir izstrādāts risku plāns ar preventīvām darbībām, kas tiek realizētas. Valsts policija to novērtējusi atzinīgi,» norāda festivāla komunikāciju vadītāja Līga Andžāne.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu