LPTA: Latvijas pārtikas mazumtirgotāju kopējais apgrozījums pērn audzis par dažiem procentiem

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Evija Trifanova/LETA

Pārtikas mazumtirdzniecības nozarē Latvijā pērn kopējais apgrozījums pieaudzis dažu procentu apmērā, pastāstīja Latvijas Pārtikas tirgotāju asociācijas (LPTA) izpilddirektors Noris Krūzītis.

«Lai gan pērn, salīdzinot ar 2015.gadu, pārtikas mazumtirdzniecības nozarē kopējais apgrozījuma pieaugums varētu būt palielinājies vien par dažiem procentiem, atsevišķu uzņēmumu gada rezultāti varētu būt atšķirīgi, un to apgrozījuma pieaugums 2016.gadā ir sasniedzis līdz 5%,» sacīja Krūzītis. Lielākoties apgrozījums pērn audzis tiem uzņēmumiem, kas paplašinājuši savu veikalu tīklu.

Krūzītis piebilda, ka lielākajiem pārtikas mazumtirgotājiem aizvadītais gads ir bijis mērenas izaugsmes gads, kas vērsts uz stabilāku izaugsmi turpmākajos gados. 2016.gadā Latvijas mazumtirgotāji modernizēja un atvēra jaunus veikalus, kā arī veikalu tīkli aktīvi strādāja pie pašapkalpošanās kasu ieviešanas, kas nākotnē palīdzētu samazināt izdevumus un atkarību no pieaugošā darba spēka deficīta.

Tāpat daļa veikalu tīklu pērn lielu uzmanību pievērsa preču aprites plānošanai, tādejādi samazinot pārtikas daudzumu, kas būtu jāizmet. Vienlaikus šajā periodā kopā ar sadarbības partneriem Latvijas pārtikas mazumtirgotāji aktīvi strādāja pie tā, lai tā pārtika, kas ir jāizmet, nenonāktu uzglabāšanā atkritumu poligonā «Getliņi», bet gan tiktu pārstrādāta un izmantota biogāzes ražošanai. Arī turpmākajos gados mazumtirgotājiem būs jāturpina investēt to jautājumu risināšanā, kas skar vidi, piemēram, efektīvāka iepakojuma un pārtikas atkritumu apsaimniekošanā.

Pēc viņa teiktā, lielākie mazumtirdzniecības uzņēmumi pērn investēja aktivitātēs, kas ir saistītas ar ēku energosertifikācijas procesu, kā to nosaka jaunais Ēku energoefektivitātes likums, kā arī papildu ikdienas darbam veica citas aktivitātes.

LPTA ir apvienojušies mazumtirdzniecības uzņēmumi «Maxima Latvija», «Rimi Latvia» un «Narvesen Baltija».

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu