Šodienas redaktors:
Lauma Lazdiņa

Jaunā gada ballītei - zivju pamatēdienu izlase

Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Depositphotos

Ja ikdienas maltītēs zivi ēdam salīdzinoši reti, tad svētki tieši ir brīdis, kad saņemties un pagatavot ko ikdienā mazāk baudītu! Atliek vien izvēlēties garšas kārpiņām tīkamāko zivi un recepti – lai izdevusies rosība virtuvē. Turklāt no zivs parasti mēs nejūtamies tik pārēdušies kā no, piemēram, cūkgaļas cepeša, tāpēc pietiks jaudas nodancot visu nakti!

Cepta forele ar grauzdētām mandelēm un apelsīnu sviestu

Tā kā Jaunā gada svētku notikums aptver visu mūsu dzīves ritumu, pēc senā ticējuma zemei, ūdenim un gaisam vajadzētu gādāt par pusdienu mielastu šajās dienās. Tādēļ lopu gaļa, putnu gaļa un zivis simboliski īpaši labi iederas svētku galdā.

Cepta forele ar grauzdētām mandelēm un apelsīnu sviestu

Foto: Bonappetit.lv

Cepts lasis ar rozā pipariem, laimu un ingveru

Ja vēlies ko maigi piparotu ar skābenu pēcgaršu - šī būs īstā izvēle!

Cepts lasis ar rozā pipariem, laimu un ingveru

Foto: Publicitātes

Modernās zivju kotletes

Neparasts produktu salikums, bet garšīgs. Katrā gadījumā kas savādāks jau par ierasto kotleti ir iegūts.

Modernās zivju kotletes

Foto: Depositphotos

Heks alus mīklā

Ne vien lielisks pamatēdiens, bet arī labs kraukšķis uzkodu vietā.

Heks alus mīklā

Foto: Depositphotos
Uz augšu