Ziemassvētku kēksiņi

FOTO: receptes.lv

Radi svētku noskaņu! :) Ne vien gardi, bet arī brīnišķīgi skaisti kēksiņi būs kā radīti tavam Ziemassvētku krāšņajam galdam!

Mīklai: 225 g miltu, 150 g brūnā cukura, 130 g skābā krējuma, 85 g izkausēta sviesta, 2 olas, 1 apelsīna rīvēta miziņa, 1 ēd. k. vanilīna cukura, 1 ēd. k. piparkūku garšvielu pulvera. Dekorēšanai: 500 g svaigā siera, 100 g pūdercukura, zaļā pārtikas krāsa, krāsainie dekori.

Visas mīklas sastāvdaļas saliek bļodā un samaisa. Kēksu formiņās ieklāj papīra formiņas un sadala starp tām mīklu. Cep iepriekš uzkarsētā krāsnī 190 grādos 15 min. Gatavību pārbauda ar koka irbulīti. Kēksus izņem no krāsns un pilnībā atdzesē. Gatavo krēmu. Sieru sajauc ar pūdercukuru un pārtikas krāsu. Krēmu pārliek kulinārijas maisā un uzmanīgi izspiež uz kēksiem, veidojot tornīti. Izdekorē ar krāsainām bumbiņām.

Uz augšu