Svētku maizes zupa

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Armands Meirāns, Četras sezonas

Kas gan var būt labāks par maizes zupu? Sulīga, krēmīga, ar augļu gabaliņiem un tāda, lai arī bērniem gribētos papildporciju. Ziemassvētki ir pelnījuši, lai tiem par godu taptu šī maizes zupa, turklāt tās pagatavošanā būs itin viegli iesaistīt arī bērnus.

Sastāvdaļas

  • 450 g īstas rupjmaizes
  • 1200 ml dzērveņu sulas
  • 1 vaniļas pāksts
  • 100 g žāvētu ananasu
  • 130 g žāvētu aprikožu, sagrieztas gabaliņos
  • 100 g žāvētu ogu maisījuma (dzērvenes, mellenes, ķirši)
  • 1 apelsīna sula
  • 1 apelsīna miziņas, smalki sarīvētas
  • 25 g apelsīnu sukāžu
  • 1 tējk. kanēļa
  • 100 g brūnā nerafinētā cukura
  • 300 g bumbieru, sagriezti ļoti mazos gabaliņos
  • 80 g marcipāna masas, smalki sarīvēta

pasniegšanai

  • 100 g šķidra ābolu biezeņa
  • 80 ml saldā krējuma
  • dzērveņu kompots, tikai odziņas

Pagatavošana

  1. Sakarsē krāsni 200 grādus karstu. Uz restēm izklāj cepamo papīru un uzliec uz tā rupjmaizes šķēles. Liec karstā krāsnī un grauzdē apmēram 15 minūtes, līdz maize kļuvusi skaisti brūna. Izņem ārā un liec bļodā. Pārlej ar 1 l dzērveņu sulas, pievieno vaniļas pāksti un ļauj ievilkties 30 minūtes. Iemērc ūdenī ananasu gabaliņus, lai noskalojas liekais cukurs. Nokās un sagriez gabaliņos. Pēc laika izņem vaniļas pāksti un rupjmaizi ar visu sulu izberz caur sietiņu. Ja nav sietiņa vai tas ir ļoti smalks, liec rupjmaizi blenderī un sablendē.
  2. Katliņā liec rupjmaizes masu, pievieno vēl 200 ml sulas, aprikozes, ananasus, ogu maisījumu, apelsīnu sukādes, miziņas, sulu, kanēli, vaniļas pāksti (kas jau bija pievienota), cukuru, bumbierus un uz mazas liesmas, ik pa laikam apmaisot, vāri apmēram 10 minūtes. Noņem no liesmas un no sākuma atdzesē istabas temperatūrā, bet pēc tam liec ledusskapī. Pirms pasniegšanas pieber klāt marcipānu, iemaisi un liec trauciņos, pa virsu liekot ābolu biezeni.
  3. Pirms pasniegšanas bļodā ielej saldo krējumu, saputo vieglās putās, uzliec uz biezeņa un dekorē ar dzērveni no kompota.
KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Uz augšu