Šodien notiek «Diena bez iepirkšanās»

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Kaspars Meinerts/TVNET

Ko jūs teiktu par apgalvojumiem, ka cilvēks nav tas, kas viņam pieder, ka brīvdienas nav jāpavada iepirkšanās centros, Ziemassvētki nav paredzēti tirdzniecības apjomu palielināšanai, dāvināt nav pienākums un dāvanu vērtība nav vienāda ar to cenu?

26. novembrī biedrība «Zaļā brīvība» kopā ar «homo ecos:» projektu «Repair Cafe» no 14.00 - 19.00 Kaņepes kultūras centrā aicina atzīmēt «Dienu bez iepirkšanās».

Programmā - radošās darbnīcas, dizainera Toma Mazjāņa lekcija par viņa īstenotajiem «upcycling» projektiem un filma «Minimālisms: dokumentālā filma par būtisko».

«Dienas bez iepirkšanās» (angliski – Buy Nothing Day) datums sakrīt ar tā saukto Melno piektdienu, kas Ziemeļamerikā ir sākums plašām izpārdošanām pirms Ziemassvētkiem.

Kustība tika aizsākta 1992. gadā Kanādā kā protests pret patēriņa kultūru, lai izgaismotu iepirkšanās drudža vides, sociālo un psiholoģisko ietekmi.
KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu