«Getliņi» sāk tirgot jaunās ražas oranžos un sarkanos tomātus

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Lūka / LETA

Atkritumu apsaimniekošanas uzņēmums SIA «Getliņi Eko» atbilstoši iepriekš solītajam tieši pirms valsts svētkiem tirdzniecībā laidis pirmo šīs sezonas oranžo un sarkano tomātu ražu, informēja uzņēmuma pārstāve Linda Vītola-Barānova.

«Jā, kā jau solīts, uz valsts svētkiem tomāti jau ir veikalos - gan mūsu firmas veikalā Getliņos, gan arī tirdzniecības ķēdēs,» teica uzņēmuma pārstāve.

Viņa arī sacīja, ka šogad siltumnīcās tiek audzētas iepriekšējā gada piecas šķirnes - oranžie tomāti «Beorange», kokteiļtomāti «Amorozo», sarkanie lielie tomāti «Managua» un aveņkrāsas ķekartomāti «Haiku».

Tomātu cena uzņēmuma veikalā Stopiņos ir tāda pati kā pērn - 4,20 eiro par kilogramu -, bet cena tirdzniecības ķēdēs ierasti svārstās atkarībā gan no vairumtirgotāja, gan tirdzniecības vietu cenas politikas.

Kopumā «Getliņu» siltumnīcās šogad tika iestādīti 24 500 tomātu stādi. Plānots, ka raža arī būs līdzvērtīga pērnajai sezonai - 16 līdz 18 tonnas nedēļā, kopumā sezonas laikā novācot līdz 390 tonnām tomātu. Tomātu audzēšanas sezona «Getliņi Eko» ilgst no oktobra līdz augustam.

Kā ziņots, «Getliņi Eko» apgrozījums pērn bija 13,08 miljoni eiro salīdzinājumā ar 11,9 miljoniem iepriekšējā gadā, bet peļņa bija 27 912 eiro salīdzinājumā ar 15 367 eiro 2014.gadā. Ieņēmumi no dārzeņu ražošanas palielinājušies par 89%.

«Getliņi Eko» dibināti 1997.gadā. Uzņēmuma pamatkapitāls ir 5 995 269 eiro. Uzņēmums pieder Stopiņu novada domei (2,08%) un Rīgas domei (97,92%).

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu