Pētnieks: Tramps pēc otrajām ASV prezidenta amata kandidātu debatēm diez vai ieguvis papildu vēlētāju atbalstu

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Evija Trifanova/LETA

Pēc ASV prezidenta amata kandidātu otrajām televīzijas debatēm svētdienas vakarā republikāņu kandidāts Donalds Tramps diez vai ir guvis papildu vēlētāju atbalstu, uzskata Latvijas Nacionālās aizsardzības akadēmijas Drošības un stratēģiskās pētniecības centra pētnieks Mārtiņš Hiršs.

Eksperts skaidroja, ka Trampa atbildes bija pēc ierastās formas, norādot, ka «viss ir slikti» un tajā vainojams pašreizējais ASV prezidents Baraks Obama, līdz ar to arī viņa partijas biedre Hilarija Klintone.

«Turklāt Tramps uz katru no uzdotajiem jautājumiem atbildēja, ka viņš visu padarīšot lielisku, kā arī bieži vien izvairījās no tiešu atbilžu sniegšanas. Kad viņam jautāja par izteikumiem par sievietēm, viņš neatbildēja, bet sāka uzbrukumu pret Klintones vīru - [eksprezidentu] Bilu Klintonu, ka viņa izdarītais esot bijis daudz sliktāks,» sacīja Hiršs.

Pētnieka ieskatā Tramps šajās debatēs izskatījies savāktāks, savukārt Klintone palaidusi garām vairākas iespējas uzbrukt Trampam. «Interesants bija arī Trampa solījums iemest savu demokrātu konkurenti Klintoni cietumā, ja tiks ievēlēts prezidenta amatā. Tas velk uz autoritāro valstu pusi, kad viena puse cietumos samet otru pusi. Demokrātiskās valstīs tas ir nepieņemami,» piebilda Hiršs.

Hiršs tomēr atzina, ka pēc šīm debatēm ir gūti nosaukt uzvarētāju. «Vai Tramps pārliecināja balsot par sevi? Visdrīzāk jau nē. Viņš runāja ar saviem atbalstītājiem. Šaubos, ka pēc šīm debatēm viņš guvis papildu atbalstu,» sacīja pētnieks.

Taujāts par Klintoni, Hiršs sacīja, ka viņa «daudz vairāk runāja par lietu un piedāvājumu», taču tajā pašā laikā daudzi gaidījuši, ka viņa būs spēcīgāka un vērsīsies asāk pret Trampu, kas īsti nav izdevies.

Jau vēstīts, ka ASV prezidenta amata kandidātu otrajās televīzijas debatēs svētdienas vakarā Tramps nācis klajā ar pārmetumiem eksprezidentam Bilam Klintonam un solījis iemest savu demokrātu konkurenti Hilariju Klintoni cietumā, ja tiks ievēlēts prezidenta amatā.

Tramps atvainojās par saviem izteikumiem par sievietēm, lietojot vulgārus apzīmējumus, bet apgalvoja, ka arī Bils Klintons izturējies aizskaroši pret sievietēm.

Tramps arī paziņoja, ka Klintonei būs jāsēž cietumā, ja viņš uzvarēs prezidenta vēlēšanās. Klintone uz to atbildēja, ka video, kurā Tramps nofilmēts vulgāri izsakāmies par sievietēm tikai parādījis viņa patieso seju. «Tāds ir Donalds Tramps, un jautājums mums, uz kuru jāatbild mūsu tautai, ir, ka mēs tādi neesam,» sacīja Klintone.

ASV prezidenta vēlēšanas notiks 8.novembrī.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu