Seminārā lemj par pilsētas infrastruktūras un tehnoloģiju attīstību

TVNET | FINANCENET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Šonedēļ, 4.oktobrī, Rīgas Motormuzeja konferenču telpās norisinājās starptautiskā inteliģento inženiertehnisko risinājumu uzņēmuma SIA «Fima» organizētais seminārs «Droša un pārdomāta pilsētvide» par aktualitātēm pilsētvides infrastruktūras un tehnoloģiju jomā. Vietēji un starptautiski nozares eksperti diskutēja par pasaules tendencēm videonovērošanas un datu analīzes jomā; par to, kā inteliģentās transporta sistēmas var paaugstināt satiksmes drošību pilsētvidē, kā arī par virtuālās drošības nozīmību mūsdienās, TVNET informēja uzņēmuma «Fima» mārketinga komunikācijas vadītāja Laura Geistarde-Šube.

Vide nemitīgi mainās un pilsētas kļūst arvien apdzīvotākas, tādēļ būtiski ir rūpēties par drošu, pārdomātu un ērtu pilsētvidi. «Ar šāda semināra palīdzību vēlamies nozares speciālistiem sniegt ieskatu jaunākajās inteliģento risinājumu tendencēs. Piedāvājums attīstās ļoti strauji, tāpēc speciālistiem milzīgajā iespēju klāstā jāspēj identificēt, kuras no tām vislabāk atbilst viņu biznesa vajadzībām. Un te svarīgs profesionāļu padoms un skatījums,» par semināra mērķi stāsta SIA «Fima» valdes priekšsēdētājs Jānis Vilmanis.

Viena no mūsdienu tendencēm videonovērošanas un datu analīzes jomās, īpaši drošības aspektā, ir automatizācijas procesu nozīmība - uzdevumu veikšanā iesaistītās programmas spēj automātiski un ar plašu vērienu analizēt datus un izskaust cilvēkfaktora kļūdas. Tas ne tikai nodrošina augstāku datu apstrādes kvalitāti un iespējams ātrāk reaģēt ar drošības riskiem saistītās situācijās, bet arī sniedz iespēju novirzīt cilvēka intelektuālās spējas sarežģītāku uzdevumu risināšanai.

Automatizācijas lietošana nenoliedzami spēj paaugstināt iegūto datu apjomu un to apstrādes kvalitāti. Piemēram, ceļu satiksmē iespējams biežāk fiksēt satiksmes noteikumu pārkāpējus, nolasot automašīnu numura zīmes vai lietojot seju atpazīšanas programmas.

Foto: Publicitātes foto

Semināra ietvaros tika apskatīti arī inteliģentie transporta risinājumi. Ar to palīdzību ir iespējams būtiski mazināt satiksmes drošības riskus, piemēram, tā saucamajos melnajos punktos uzstādot interaktīvās ceļa zīmes. Šādas zīmes nosacīti pilda radara funkciju, jo, fiksējot un parādot autovadītāja braukšanas ātrumu, iespējams disciplinēt autobraucējus un mudināt tos ievērot ceļu satiksmes noteikumus. Ceļu infrastruktūras modernizēšana ar jauniem inženiertehniskiem risinājumiem ir viens no veidiem, kā samazināt ceļu satiksmes negadījumu skaitu.

Foto: Publicitātes foto

Savukārt drošība virtuālajā vidē kļūst par aizvien nozīmīgāku tematu ne tikai juridiskajām, bet arī privātpersonām. Svarīgi neatstāt bez uzmanības datu drošību internetā - pēdējos gados arvien pieejamāks kļūst publiskais internets, līdz ar to paaugstinās risks nopludināt konfidenciālus datus. Kā liecina «Informācijas tehnoloģiju drošības incidentu novēršanas institūcija», 2016.gada 3.ceturksnī vien ir konstatēti 234 ielaušanās gadījumi dažādās digitālajās platformās, tādēļ būtiski pievērst uzmanību jaunākās paaudzes drošības risinājumiem, kurus sniedz IT drošības produktu nodrošinātāji.

Seminārā pieredzē dalījās arī tādi SIA «Fima» sadarbības partneri kā Aleksandrs Kolpakovs, kurš iepazīstināja ar «Smart & Safe City» konceptu, videonovērošanas tehnoloģijām un inteliģentām transporta sistēmām; Datu valsts inspekcijas pārstāvis Lauris Linabergs, izceļot datu aizsardzības aspektus; Ķeguma komercvidusskolas direktors Vladimirs Samohins, rūpējoties par viņa vadītās skolas drošības sistēmām, iepazīstināja ar «Drošas skolas» konceptu un 21. gadsimta izaicinājumiem, kā arī «SOPHOS» pārstāvis Gatis Kaušs, kurš stāstīja par drošību virtuālajā vidē un nākotnes tendencēm lietu interneta jeb tā dēvētajā Internet of Things jomā. Savukārt SIA «Fima» pārstāvji - valdes priekšsēdētājs Jānis Vilmanis un ITS speciāliste Anita Šņore iepazīstināja semināra viesus ar drošas un pārdomātas pilsētvides konceptu tehnoloģiju perspektīvā un inteliģentajiem transporta risinājumiem satiksmes drošības paaugstināšanai.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu