«Māršava»: piena lopkopības saimniecībām šis gads varētu būt grūtāks nekā iepriekšējais

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/LETA

Piena lopkopības saimniecībām šis gads varētu būt grūtāks nekā iepriekšējais, teica lauksaimniecības pakalpojumu kooperatīvās sabiedrības (LPKS) «Māršava» valdes priekšsēdētāja Dace Pastare.

«Zemniekiem šis gads ir ārkārtīgi smags. (..) Ja vēl pagājušogad vienam otram bija kaut kādi vecie uzkrājumi, tad šodien, manuprāt, tas viss ir notērēts līdz beidzamajam. Pat tādas lielas, foršas saimniecības jau sāk iet uz banku, prasīt naudu, un ir pilnīgā izmisumā par to, ka nevar rēķinus samaksāt, govis pabarot. Strādniekiem arī vajag algas maksāt,» sacīja Pastare.

Viņa piebilda, lai arī Eiropas Komisija (EK) Latvijas piensaimniekiem piešķīra atbalstu, nav redzama līdzvērtīga valsts ieinteresētība palīdzēt zemniekiem.

Aģentūra BNS jau vēstīja, ka «Māršava» 2015.gadā strādāja ar 831,7 tūkstošu eiro apgrozījumu, kas ir par 28,3% mazāk nekā gadu iepriekš, savukārt kooperatīva zaudējumi bija 141,2 tūkstoši eiro pretstatā peļņai gadu iepriekš.

«Māršava» ir reģistrēta 2008.gadā, un tās pamatkapitāls ir 355 eiro. «Māršava» iepērk pienu no kooperatīva biedriem un realizē to Latvijas piena pārstrādes uzņēmumiem, kā arī eksportē.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu