«Rīgas piensaimniekam» pievieno uzņēmuma īpašnieku «Food Union Baltics»

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edijs Pālens/LETA

Koncerna «Food Union» sastāvā esošajam piena pārstrādes uzņēmumam SIA «Rīgas piensaimnieks» reorganizācijas ceļā tiks pievienots uzņēmuma īpašnieks SIA «Food Union Baltics», liecina sludinājums oficiālajā izdevumā «Latvijas Vēstnesis».

Lēmums par apvienošanos pieņemts 9.augustā, kreditoru prasības piesakāmas viena mēneša laikā no sludinājuma publicēšanas dienas abu uzņēmumu juridiskajā adresē Rīgā, Valmieras ielā 2.

SIA «Food Union Baltics» tika reģistrēts 2015.gada 26.augustā kā jaunais «Rīgas piensaimnieka» īpašnieks pēc darījuma, kad pērn jūnijā «Rīgas piensaimnieku» no Kaimanu salās reģistrētās kompānijas «DCEMF Holdings» iegādājās koncerns «Food Union».

Kā atzina «Food Union» grupas uzņēmuma AS «Rīgas piena kombināts» valdes priekšsēdētājs Normunds Staņēvičs, ņemot vērā to, ka iegādes darījums noslēdzies un «Rīgas piensaimnieks» ir veiksmīgi integrēts «Food Union» grupā, abu uzņēmumu apvienošana ir loģisks biznesa attīstības solis.

«Tas ļaus mūsu struktūru un pārvaldību padarīt vienkāršāku un caurspīdīgāku,» sacīja koncerna pārstāvis.

Kā ziņots, «Rīgas piensaimnieka» apgrozījums pagājušajā gadā bija 30,36 miljoni eiro salīdzinājumā ar 32,91 miljonu eiro 2014.gadā, bet peļņa - 480 511 eiro salīdzinājumā ar 680 195 eiro 2014.gadā.

Uzņēmums pērn īpaši fokusējās uz jaunu produktu ieviešanu, attīstīja galveno zīmolu - «Kārums» un «Dzintars» - atpazīstamību, kā arī ieviesa īpaši bērniem paredzētu produktu līniju.

«Rīgas piensaimnieks» dibināts 1993.gadā. Pamatkapitāls ir 1 379 388 eiro, nodarbināto skaits - 225. Uzņēmums ražo aptuveni 100 produktus, pazīstamākie ir biezpiena sieriņš «Kārums», kausētie sieri «Dzintars», saldējumi «Jungle Pop».

Kā ziņots, kopš 2015.gada «Rīgas piensaimnieks» ir «Food Union» grupas sastāvā, kura apvieno arī Latvijas piena pārstrādes uzņēmumus AS «Rīgas piena kombināts» un AS «Valmieras piens», saldējuma ražotājus «Premia» Igaunijā, «Premier Is» Dānijā, «Isbjørn Is» Norvēģijā un «Alpin57Lux» Rumānijā.

«Food Union» grupas apgrozījums 2014.gadā sasniedza 175 miljonus eiro. Koncerna lielākais akcionārs ir Krievijas uzņēmējs Andrejs Beshmeļņickis.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu