Kučinskis: PKC uzrauga, lai ministrijas neīstenotu savu politiku padomes izveidē uzņēmumos

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Evija Trifanova / LETA

Pārresoru koordinācijas centrs (PKC) uzrauga, lai katra ministrija neīstenotu savu politiku padomes izveidē valsts kapitālsabiedrībās, aģentūrai BNS pauda Ministru prezidenta Māra Kučinska preses sekretārs Andrejs Vaivars, komentējot Baltijas Korporatīvās pārvaldības institūta aicinājumu valdībai izveidot vienu un visām ministrijām saistošu valsts kapitālsabiedrību padomes izveides stratēģiju.

Premjers norāda, ka patlaban katra ministrija savos uzņēmumos organizē padomes izveides procesu, taču princips, kā tas notiek, ir vienots. Turklāt PKC uzrauga, lai katra ministrija neīstenotu savu politiku padomes izveidē valsts kapitālsabiedrībās.

Aģentūra BNS jau rakstīja, ka Baltijas Korporatīvās pārvaldības institūts aicinājis valdību izveidot vienu un visām ministrijām saistošu valsts kapitālsabiedrību padomes izveides stratēģiju. Institūta ieskatā patlaban valsts kapitālsabiedrību padomes konkursu organizēšanai ir ļoti formāla pieeja, tāpēc ir svarīgi izstrādāt vienu un visām ministrijām saistošu valsts kapitālsabiedrību padomes atlases procesa stratēģiju. Tā sniegtu skaidrību, kā organizēt konkursus, kā strādāt nominācijas komisijai, kādus kritērijus atlases procesā definēt, lai piesaistītu labākos padomes locekļu amata kandidātus.

Tāpat vēstīts, ka valdība 29.martā apņēmās līdz gada beigām izveidot padomes valsts lielajās kapitālsabiedrībās. Valsts uzņēmumos «Latvijas Dzelzceļš» un «Latvijas Valsts meži»,»Latvijas Pasts», lidostā «Rīga» un «Latvijas Autoceļu uzturētājā» padomes bija jāizveido līdz šā gada 31.maijam.

Savukārt energokompānijā «Latvenergo» padome jāizveido līdz šā gada 30.septembrim, bet kompānijās «Valsts Nekustamie īpašumi», «Augstsprieguma tīkls», «Latvijas Loto», «Ceļu satiksmes drošības direkcija», «Latvijas Gaisa satiksme» un «Pasažieru vilciens» padomēm jābūt izveidotām līdz 31.decembrim.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu