TVNET TOP. Latvijas Gada kāzas

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: no personiskā arhīva / draugiem.lv

Šogad precējušās ne tikai ārzemju, bet arī mūsu pašu slavenības, turklāt gana daudz. Piedāvājam atskatu uz šā gada interesantākajām kāzām.

Kristīne Opolais un Andris Nelsons

29.aprīlī savas attiecības oficiāli reģistrēja izcilā operdziedātāja Kristīne Opolais un Birmingemas simfoniskā orķestra galvenais diriģents Andris Nelsons. Jaunā pāra vedēji bija Radio Klasika direktore Gunda Vaivode un Dailes teātra muzikālās daļas vadītājs, komponists Juris Vaivods. Tā kā jaunlaulātie notikumam nav vēlējušies pievērst lieku uzmanību, kāzās piedalījušies vien abu vecāki un draugi.

Foto: Jānis Deinats, Fotocentrs

Šo datumu laulībām Kristīne un Andris izvēlējušies tāpēc, ka sakrita laiks, kad abi varējuši būt mājās Latvijā. «Andrim izpalika koncertturneja Japānā, savukārt es atteicos no viena operas La Scala projekta Milānā.

Uztvērām šo situāciju kā mājienu no augšas, ka jāprecas, turklāt Andris mani jau pirms pusotra gada bija bildinājis,» pēc laulībām stāstīja Kristīne.

Atgādināsim, ka viņi apprecējās pēc septiņu gadu draudzības. Andris ar Kristīni iepazinās kopīgā darbā Latvijas Nacionālajā operā – Pučīni operas Bohēma atjaunojuma pirmizrādē, kad Andris bija pie diriģenta pults, bet Kristīne dziedāja Mizetes lomu.

Jāpiebilst, ka šā gada beigās vai nākamā gada sākumā Kristīnes un Andra ģimenē gaidāms bērniņš.

Latviešu rakstniece Laima Muktupāvela un turku rakstnieks Ahmets Kots
Latviešu rakstniece Laima Muktupāvela un turku rakstnieks Ahmets Kots Foto: Mobilais reportieris

Laima Muktupāvela un Ahmets Kots

Populārā rakstniece Laima Muktupāvela šoruden tepat Latvijā mija gredzenus ar turku rakstnieku Ahmetu Kotu, vēsta žurnāls «Kas Jauns».

Abi iepazinušies pērnā gada novembrī brauciena laikā uz Eiropas rakstnieku parlamentu, un starp abiem uzvirmoja mīlestība. Tieši jaunās attiecības kļuva par iemeslu kardinālām izmaiņām dzīvē, un rakstniece nolēma pārcelties uz dzīvi Stambulā.

«Var daudz ko teikt par musulmaņiem, bet musulmaņu vīrieši ir strādīgi. Lai nopelnītu ģimenei iztiku, viņi iet un tirgo kaut ūdeni vai bulciņas, bet ko līdzīgā situācijā dara latviešu vīrieši? Ja viņiem piedāvā darbu par 100 latiem, viņi paziņo, ka par tādu samaksu strādāt neies,» sajūsmu par turku vīriešiem pašmāju medijiem savulaik nav slēpusi rakstniece.

Toreiz viņa arī atzina - ja precēsies un par savu dzīvesbiedru izvēlēsies turku, tad pilnībā mainīs gan savu vārdu, gan uzvārdu.

Šogad apprecējušies arī Dailes teātra galvenais režisors Dž.Dž.Džilindžers un aktrise Elīna Dzelme. Arī viņiem nākamgad esot gaidāms ģimenes pieaugums
Šogad apprecējušies arī Dailes teātra galvenais režisors Dž.Dž.Džilindžers un aktrise Elīna Dzelme. Arī viņiem nākamgad esot gaidāms ģimenes pieaugums Foto: LETA


Dž. Dž. Džilindžers un Elīna Dzelme

Dailes teātra galvenais režisors Dž.Dž.Džilindžers (45) pareizticīgo baznīcā teicis jāvārdu savai divdesmit gadus jaunākajai draudzenei aktrisei Elīnai Dzelmei (24). Režisoram Džilindžeram šī jau ir piektā laulība, bet Elīnai - pirmā.

Mūžīgu uzticību viņi viens otram zvērējuši pareizticīgo baznīcā. Jaunā aktrise Elīna Dzelme plašākai sabiedrībai kļuva zināma tieši kā skandalozā režisora Džilindžera jaunā mīla, ar kuru kopā viņš vairākas reizes tika redzēts, ieturot maltīti Rīgas centra krodziņos. Dailes teātra režisoram, kuru tad vēl vienoja laulības saites ar skaistumkopšanas salona īpašnieci Binniju Ārbergu, bija uzradusies jauna simpātija – jaunā un skaistā aktrise Elīna Dzelme, kura abu attiecību sākumposmā spēlēja galvenās lomas veselās trijās Dž.Dž.Džilindžera režisētajās izrādēs.

27.augustā slepus apprecējās ekspremjers un Eiroparlamenta deputāts Ivars Godmanis un Iekšlietu ministrijas valsts sekretāre Ilze Pētersone
27.augustā slepus apprecējās ekspremjers un Eiroparlamenta deputāts Ivars Godmanis un Iekšlietu ministrijas valsts sekretāre Ilze Pētersone Foto: TVNET


Ivars Godmanis un Ilze Pētersone

27. augustā Mateja baznīcā mūžīgu mīlestību Dieva priekšā viens otram solījuši Eiropas Parlamenta deputāts Ivars Godmanis un Iekšlietu ministrijas valsts sekretāre Ilze Pētersone, vēsta portāls «KasJauns».

Bijušais ministru prezidents, kura laulība ar viņa iepriekšējo sievu Ramonu Godmani tika oficiāli šķirta šā gada sākumā, par sevi 24 gadus jaunāko Ilzi Pētersoni bildinājis šovasar un pasniedzis izredzētajai briljantu gredzenu. To Ilze nēsāja uz kreisās rokas zeltneša. Uz labās rokas viņai jau mirdzēja cits briljantiem rotāts gredzens – viņa pati neslēpa, ka to šā gada sākumā savā 35. dzimšanas dienā saņēmusi kā dāvanu no mīļotā vīrieša Ivara.

Savas kāzas Godmanis un Pētersone vēlējušies paturēt slepenībā, un

par šovasar izteikto bildinājumu, kā arī drīzo pošanos precībām līgava un līgavainis nestāstīja pat paziņām.

Arī vaicāta par gredzenu, Iekšlietu ministrijas valsts sekretāre gudri attrauca, ka rotas mainot bieži un viņai esot daudz dažādu gredzenu. Arī kāzu svinēšanas balle neesot rīkota tā paša iemesla dēļ – lai kāds no viesiem neizpļāpājas par ekspremjera precībām. Tamdēļ Ivars un Ilze apprecējušies vien liecinieku un līgavas vecāku klātbūtnē.

6.augustā apprecējās Latvijas sieviešu basketbola valstsvienības bijusī kapteine Gunta Baško un bijušais basketbolists Kristaps Melnbārdis
6.augustā apprecējās Latvijas sieviešu basketbola valstsvienības bijusī kapteine Gunta Baško un bijušais basketbolists Kristaps Melnbārdis Foto: LETA


Gunta Baško un Kristaps Melnbārdis

Pēc divu gadu attiecībām 6.augustā apprecējusies Latvijas sieviešu basketbola valstsvienības bijusī kapteine Gunta Baško un Kristaps Melnbārdis, vēsta žurnāls «Privātā dzīve».

Gunta Baško un bijušais basketbolists Melnbārdis pirmoreiz kopā tika redzēti 2009.gada ASV Neatkarības dienas svinībās. Pērnvasar Kristaps Guntai uzdāvināja saderināšanās gredzenu ar briljantiem.

Kādā intervijā žurnālam «Ieva» Gunta izteikusies, ka ģimene viņai būšot pavisam noteikti. «Kad būs, tad būs, bet būs obligāti. Gan vīrs, gan bērni - un noteikti Latvijā. Bez variantiem. Esmu par to pilnīgi pārliecināta.»

16.jūlijā apprecējās mākslas zinātniece, diplomāte un Eiropas parlamenta deputāte Sandra Kalniete un viņas draugs - trimdas latvietis, Šveicē dzīvojošais Latvijas pilsonis arhitekts Ansis Reinhards
16.jūlijā apprecējās mākslas zinātniece, diplomāte un Eiropas parlamenta deputāte Sandra Kalniete un viņas draugs - trimdas latvietis, Šveicē dzīvojošais Latvijas pilsonis arhitekts Ansis Reinhards Foto: LETA

Sandra Kalniete un Ansis Reinhards

16.jūlijā Rīgas Ziemeļu izpilddirekcijas dzimtsarakstu nodaļā apprecējusies mākslas zinātniece, diplomāte un Eiropas parlamenta deputāte Sandra Kalniete un viņas draugs - trimdas latvietis, Šveicē dzīvojošais Latvijas pilsonis arhitekts Ansis Reinhards, raksta žurnāls «Privātā Dzīve».

Saņēmusi žurnālistu apsveikumus, Kalniete vien īsi noteica: «Paldies, jā, apstiprinu, mēs ar Ansi esam apprecējušies. Ansim šīs ir pirmās laulības. Bērnu viņam nav. Mūsu reģistrēšanās notika ļoti diskrēti - bijām tikai mēs abi un liecinieki. Un es joprojām esmu Sandra Kalniete, viņš - Ansis Reinhards.»

Kalniete nekad nav vēlējusies atklāt savu privāto dzīvi, raksta «PDz», tāpēc par to zināms ļoti maz. Vien tas, ka viņai aiz muguras jau ir šķirta laulība, kurā dzimušais dēls miris, bet mazdēls Armands šobrīd ir 18 gadu vecs un mācās Kultūras koledžā.

Savu tagadējo dzīvesbiedru Ansi Reinhardu Sandra Kalniete pirmo reizi sastapusi jau 1989.gadā, kad viņš bija atbraucis uz Tautas frontes pirmo kongresu.

«Ansis man ir ļoti tuvs cilvēks. Ārzemēs tādas attiecības sauc par pastāvīgo partnerību,

kas ir juridisks jēdziens. Mūsu dzīve visu laiku bija starp divām valstīm, tagad tā ir starp trijām. Uz Šveici pie viņa braucu ļoti reti, jo Ansis vēlas būt Latvijā,» žurnālam paudusi Kalniete.

Pēc sešu gadu draudzības šovasar apprexējās pasākumu aģentūras "Chocolate Events" īpašniece Sindija Vilde un viņas draugs un biznesa partneris Jānis Spinga
Pēc sešu gadu draudzības šovasar apprexējās pasākumu aģentūras "Chocolate Events" īpašniece Sindija Vilde un viņas draugs un biznesa partneris Jānis Spinga Foto: no personiskā arhīva / draugiem.lv

Sindija Vilde un Jānis Spinga

Bijusī dažādu TV šovu vadītāja un skaistumkonkursa «Mis Rīga 1999» uzvarētāja Sindija Vilde pēc sešus gadus ilgas draudzības 10. jūnijā apprecējusies ar savu mīļoto vīrieti un biznesa partneri Jāni Spingu.

Abi ir pazīstami kopš 2005. gada, kad katrs strādājis savā reklāmas aģentūrā, raksta portāls mango.lv. Sindiju sākumā mulsinājusi abu gadu starpība, jo draugs ir četrus gadus jaunāks par viņu, taču abu draudzība ātri vien pārauga nopietnās attiecībās un abi kopā nodibināja pasākumu aģentūru «Chocolate Events».

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu