Valsts kontrole: «SuperBingo» TV spēles noteikumi nav saskaņā ar likumu

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Valsts kontrole revīzijā secinājusi, ka populārās «Latvijas Loto» televīzijas spēles «SuperBingo» noteikumi nav apstiprināti atbilstoši likuma prasībām.

Kā norāda Valsts kontrole, izlozes «SuperBingo» pamatspēle un TV auditorijas spēle ir viena izloze, kuras noteikumi ir jāapstiprina Izložu un azartspēļu uzraudzības inspekcijai, pārliecinoties par laimestu fonda sadalījumu pa laimestu grupām un kārtību, kādā dalībnieks var piedalīties izlozē. Tomēr inspekcija nav apstiprinājusi TV auditorijas spēles noteikumus, un tie apstiprināti tikai ar valsts akciju sabiedrības «Latvijas Loto» valdes lēmumu.

Izložu un uzraudzības inspekcija revidentiem skaidrojusi, ka «SuperBingo» televīzijas auditorijas spēlēs dalībnieki piedalās ar nelaimējušām skaitļu izložu kvītīm un nelaimējušām momentloteriju biļetēm, līdz ar to dalība «SuperBingo» TV auditoriju spēlēs ir bez maksas, tāpēc tai noteikumi nav jāapstiprina. Turklāt šis raidījums ir «Latvijas Loto» mārketinga akcija, lai piesaistītu skatītājus.

Valsts kontrole gan uzskata, ka šis skaidrojums ir pretrunā ar noteikumiem, jo, analizējot izlozes «SuperBingo» TV auditorijas spēles noteikumus, ir konstatēts, ka tajā var piedalīties līdz 30 dalībniekiem, no kuriem divi dalībnieki izlozēti iepriekšējā televīzijas spēlē. Turklāt šī auditorijas spēle, revidentu ieskatā, nav uzskatāma tikai par mārketinga akciju, jo izlozes «SuperBingo» noteikumi paredz, ka izloze sastāv no pamatspēles un TV auditorijas spēles, kā arī laimestu fonds gan pamatspēlei, gan TV auditorijas spēlei tiek proporcionāli veidots no kopējās izlozes «SuperBingo» biļešu realizācijas kopsummas.

Revīzijā arī secināts, ka «Latvijas Loto» nav nodrošinājis patērētāju informēšanu, ka personas līdz 18 gadu vecumam pašas nevar tikt reģistrētas «SuperBingo» TV izlozes spēlei.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu