Barševskis pieteicis savu maksātnespēju (22)

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Latvijā zināmais nekustamo īpašumu uzņēmējs Oskars Barševskis pats ir pieteicis savu maksātnespēju, raksta laikraksts "Dienas Bizness".

Maksātnespējas administrācijas mājaslapā veikts ieraksts, kas liecina, ka 1953.gadā dzimušais Barševskis ir ierosinājis maksātnespējas lietu, kura patlaban atrodas Rīgas pilsētas Zemgales priekšpilsētas tiesā pirmajā instancē un tās statuss ir - neizskatīta. Tiesā lieta saņemta 2.decembrī.

Laikrakstam ar pašu Barševski sazināties neizdevās.

Žurnāls "Kas Jauns" vēsta, ka Barševskis kopā ar Andri Ertu šomēnes plāno atklāt jaunu izklaides vietu "Penthouse". Izklaides bizness Barševskim nav svešs, jo arī agrāk viņam ir piederējuši klubi "Underground" un "Mirāža".

Kā atgādina "Dienas Bizness", uzņēmējs jau kādu laiku turpina samazināt savu nekustamo īpašumu klāstu, turklāt atšķirībā no situācijas pirms diviem gadiem, kad nama Palasta ielā pārdošana atnesa viņam miljonāra statusu, tagad tie nonāk citās rokās, nevairojot viņa kapitālu. Šogad viņš dēlam uzdāvinājis apmēram trešo daļu no 1,38 hektārus lielā zemesgabala Zaķusalas krastmalā, turklāt dēls to uzreiz ieķīlājis par labu Barševska draudzenei Irēnai Pulkinenai 349 996 latu liela aizdevuma nodrošināšanai.

Pašam Barševskim joprojām pieder 139 kvadrātmetrus liels dzīvoklis Vecrīgā, uz kuru reģistrētās hipotēkas pārsniedz īpašuma tirgus vērtību, proti, par labu "Parex bankai" reģistrēta 351 000 un 437 000 latu hipotēkas.

Arī otrs īpašums - 2,2 hektāri Babītes pagastā - apgrūtināts ar 536 000 latu hipotēku par labu jau minētajai kredītiestādei.

Šogad ierosinātas 135 fizisko personu maksātnespējas procesu lietas, bet pasludinātas 46. Savukārt pagājušajā gadā tika ierosinātas četras, bet pasludināta viena, liecina Maksātnespējas reģistra informācija.

Fiziskas personas maksātnespējas process ir tiesisku pasākumu kopums, kas personai likumā noteiktajā kārtībā dod iespēju atbrīvoties no parādsaistībām un finansiāli atlabt. Fiziskas personas maksātnespējas procesu var piemērot patērētājiem jeb personām, kuras iegādājas preci vai izmanto pakalpojumu, kas nav saistīts ar to saimniecisko vai profesionālo darbību, kā arī pašnodarbinātajiem, izņemot individuālo komersantu.

Ja tiesa pasludina fiziskās personas maksātnespējas procesu, tad šai personai ir piemērojama likumā noteiktā parādsaistību izpildes kārtība un nosacījumi.

Maksātnespējas process ilgst septiņus gadus, ja tiesa nav noteikusi īsāku termiņu. Pēc termiņa beigām tiesa atbrīvo personu no šo septiņu gadu laikā nenomaksātajām atlikušajām parādsaistībām.

Pirmā fiziskā persona, kas, cenšoties saglabāt savus īpašumus, pieteica pats savu maksātnespēju, bija Ogres uzņēmējs Jānis Āboliņš. Āboliņš nekustamo īpašumu iegādei no vairākām bankām bija aizņēmies vairāk nekā 800 000 latu, bet, pasliktinoties ekonomiskajai situācijai valstī un citu iemeslu dēļ, viņš ar jauniegūto īpašumu nespēja realizēt iecerētos plānus.

Pērn rudenī tiesa apstiprināja Āboliņa maksātnespējas plānu, saskaņā ar kuru viņam septiņu gadu laikā ir jānorēķinās ar kreditoriem. Maksātnespējas reģistra mājaslapā pieejamā informācija liecina, ka šā gada septembrī tika rīkota jau trešā Āboliņa nekustamā īpašuma izsole.

Komentāri (22)CopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu