Ik gadu Ziemassvētkos esam pieraduši saņemt un pasniegt galvenokārt materiālas dāvanas, tomēr bieži vien svētku laikā vairāk pietrūkst tieši kopā būšanas sajūtas un sirds siltuma, ko ne vienmēr ir tik viegli sniegt kā glīti iesaiņotu dāvanas paciņu.
"BALTA" šogad dāvina jaunas iemaņas (3)
Tieši tāpēc apdrošināšanas sabiedrība „BALTA” darbinieki šogad kopā ar Latvijas labākajiem pavāriem no biedrības „Pavāru klubs” un AS „Latvijas valsts meži” viesojas katrā Latvijas reģionā, apciemojot vienu bērnu namu, lai kopīgi ar bērniem ceptu īpašus cepumus un darinātu eglīšu rotājumus. Tādējādi tradicionālo dāvanu vietā bērniem tiek pasniegts neliels piedzīvojums, kas ne vien iepriecina un padara gaišāku pirmssvētku laiku, bet arī sniedz jaunas zināšanas un iemaņas, kopā ar šefpavāriem gatavojot Ziemassvētku gardumus.
„Mūsu misija, apmeklējot bērnu namus, ir pavisam vienkārša - lai arī materiālas lietas nav mazsvarīgas, tomēr bērniem ir svarīga komunikācija, iespēja gūt praktiskas zināšanas un jaunas iemaņas. Ierasto dāvanu vietā mēs dāvinām ko paliekošāku - bērni šefpavāru vadībā mācas gatavot mīklu, no kuras top dažādi Ziemassvētku cepumi un veselīgas konfektes, kuras ar gardu muti var notiesāt paši cepēji, bet dubults prieks ar tām cienāt ir citus pasākuma dalībniekus,” stāsta „BALTA” Ārējo komunikāciju vadītāja Kristīne Martinsone.
Pēc pirmajām vizītēm Liepājā, Daugavpilī un Jelgavā „Pavāra kluba” šefpavāri atzīst, ka „lai gan bērni to uztver kā jauku laika pavadīšanu, tomēr ikvienam, kas pieliek roku cepumu gatavošanā ir iespējams pārliecināties, cik daudz darba un laika prasa vienkāršu gardu cepumu pagatavošana. Turklāt, kopīgais darbs labi parāda, ka svētki nerodas paši no sevis, bet gan darba rezultātā”.
Ziemassvētku pasākumu vietas:
23.11. Daugavpilī bērnu namā „Priedīte” ar šefpavāru Endiju Bērziņu
25.11. Liepājas pilsētas bērnu namā ar šefpavāru Kristīni Otmani
30.11. Jelgavas bērnu sociālās aprūpes centrā ar šefpavāru Andri Rūmīti
07.12. SOS bērnu ciematā Valmierā ar šefpavāru Mārtiņu Sirmo
07.12. Rīgā bērnu namā „Ziemeļi” ar šefpavāru Ēriku Dreibahu
„BALTA” iniciatīvu atbalsta biedrība „Pavāru klubs”, AS „Latvijas valsts meži” un Liepājas, Daugavpils, Jelgavas un Valmieras pašvaldības. Uzziniet vairāk par iniciatīvu, apmeklējot projekta mājas lapu: www.baltasabiedribai.lv