Tiesa negroza drošības līdzekli Bērnu slimnīcas lietā apsūdzētajiem (3)

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

Rīgas apgabaltiesa šodien nolēma atstāt negrozītu drošības līdzekli - apcietinājumu - Bērnu klīniskās universitātes slimnīcas (BKUS) lietā aizturētajiem SIA "Projektu vadības un attīstības birojs" pārstāvim Raitim Muižniekam un BKUS valdes loceklim un ekonomikas direktoram Arnim Kramzakam.

Jau ziņots, ka pagājušajā nedēļā Rīgas apgabaltiesa pārskatīja drošības līdzekļus vairākām BKUS lietā apcietinātajām personām. 16.novembrī tiesa vērtēja aizturētā slimnīcas saimnieciskā direktora Aivara Lisenko drošības līdzekli, lemjot negrozīt viņam piemēroto apcietinājumu. 19.novembrī tiesa pārskatīja BKUS lietā aizturētā SIA "Pamats" valdes locekļa Aleksandra Kreicera drošības līdzekli. Arī viņam piemēroto apcietinājumu tika nolemts atstāt negrozītu.

BKUS amatpersonas un trīs fiziskās personas KNAB tur aizdomās par noziedzīgu nodarījumu pastrādāšanu pēc septiņiem Krimināllikuma pantiem - dienesta pilnvaru pārsniegšana, dienesta stāvokļa ļaunprātīga izmantošana, kukuļņemšana, kukuļdošana, komerciālā uzpirkšana, dokumentu viltošana un krāpšana.

Šajā lietā apcietināts slimnīcas valdes loceklis un ekonomikas direktors Kramzaks, slimnīcas saimnieciskais direktors Lisenko, kā arī divas privātpersonas - Kreicers un Muižnieks. Piektajai aizturētajai personai - Kramzaka dzīvesbiedrei - KNAB nav lūdzis piemērot ar brīvības atņemšanu saistītu drošības līdzekli.

Komentāri (3)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu